Helstekt spätta recept

Helstekt spätta på ryskt vis

Helstekt spätta på ryskt vis

600 g rödspättafiléer. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g rödspättafiléer 1 dl vetemjöl 1 tsk salt Arla® Svenskt Smör 1 gul lök 1 burk ansjovisfilé à 50 g 2 dl hackad inlagda rödbetor 2 msk kapris 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche
Spätta med remouladsås

Spätta med remouladsås

Jag har tidigare givit recept på helstektrödspätta och här kommer receptet på remouladsås. Idag fanns fin hel rödspätta i fiskdisken
Helstekt rödspätta med grön sås

Helstekt rödspätta med grön sås

Härligt nystekta rödspättor. 2 portioner2 portionsstora rödspättor. 1 uppvispat ägg. mjöl och ströbröd till panering
Rödspätta med Skagenröra

Rödspätta med Skagenröra

Helstektrödspätta är en av mina favoriter. När man steker på benet finns all den goda smaken kvar. Här lyxar jag till det med Skagenröra och stenbitsrom på toppen
Helstekt spätta på ryskt vis

Helstekt spätta på ryskt vis

Blanda mjöl och salt, vänd fisken i det. Stek i omgångar i smör i en stekpanna, ca 5 min på varje sida

Helstekt spätta

Klipp av spättornas fenor och panera fiskarna i rågmjölet. Lägg dem på en tallrik och häll över rågmjölet

Fångad av fisk

Helstektrödspätta med ljummen ärtsallad och brynt smör smaksatt med Amber ale och persilja. Lägg försiktigt upp spättan på en stor tallrik