Färga såsen brun med soja och smaka av med salt. Så - sista blogginlägget i MAX blog award och det firas med en helyllesvensk middag i form av helstekt fläskfilé, potatisgratäng (bakad i mikron) och en pepparsås
soja. Innan jag startar dagen på riktigt tänkte jag lägga ut nästa rätt i söndagens meny, nämligen varmrätten som blev fylld fläskytterfilé som jag helstekte och serverade med potatisgratäng
Kommer aldrig mer att steka skivad kotlett…bara göra HELSTEKT. 2 msk kinesisk soja. 2 msk kinesisk soja. OBS, DETTA RECEPT ÄR BEROENDEFRAMKALANDE, ÄTES MED FÖRSIKTIGHET
Tillsätt ev mer fond, salt och peppar, lite soja, eller krydda. Det som är helt avgörande för hur smaken på den här karrén blir, är valet av kryddblandning
Smaka av med lite soja och gelé. Sätt ugnen på 150 grader. Bind eventuellt upp köttet med steksnöre. Skala och rensa rotfrukter, persilja, vitlök, kål och lök
Smörj in ankan med citronsaft, salt och vitpeppar samt soja och five spice. Tillsätt soja, madeira, cognac, calvados eller sherry samt salt och peppar samt avsluta med lite söt gele
1/2 dl soja. 1/2 dl soja. . Fläskytterfilé är en mör, saftig god köttbit, dessutom inte så dyr, som blir kanon efter ett par dagars marinering, perfekt att bjuda på eftersom det mesta går att förbereda