Kryddig helstekt kyckling med ugnsbakad blomkål med citron/fetaost. Skala vitlöken, skär isär chilin i några delar och skaka ur kärnorna, finhacka persiljan
1 knippe persilja. * Ugn 225 grader. **Ugn 175 grader. Dela citronen och stoppa ena halvan i halsgropen. Stoppa fyllningen inuti kalkonen och bind ihop lårbenen
Finhackad persilja. Osten revs grovt och blandades tillsammans med persiljan ned i moset. I dag var det en sådan där dag då det fanns lite mer tid än vanligt över vilket brukar resultera i att det händer lite mer saker än vanligt runt omkring här hemma
Blanda rumsvarmt smör (inte margarin) med finhackade örter (utgå från dina favoritörter, t ex basilika, dragon, persilja och timjan), pressad vitlök, salt, peppar och färsk chili
Ta det vilande köttet och skär det i skivor, garnera med persilja, timjan, grönsaker om ni vill. Börja med att lägga köttet i marinad, endera i en plastpåse eller i en bunke
Jag har gett min kyckling en orientalisk ”touch” med kanel, persilja, vitlök och citron. Helstekt kyckling i ugn är en festlig vardagsrätt, lättlagad och sköter sig själv i ugnen
Skala en lök och skär i bitar, grovhacka en knippe persilja och skär en citron i bitar. En god och saftig helstekt kyckling med gyllenbrunt krispigt skinn