4 ca 600 g oxfilé i bit 1 msk smör eller margarin 1 tsk salt 1 krm svartpeppar Sås. 2 schalottenlökar 2 krm svartpeppar 1 msk smör eller margarin 3 msk konjak 2 1/2 dl vatten 2 msk kalvfond 2 msk vetemjöl 1 dl vispgrädde 2 tsk soja ev salt Till servering potatis kaka och haricots verts Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
soja. Oxfilé. köttsaft, från oxfilén. Späd all köttsaften som blir från köttet med grädde och rödvin och reducera i cirka 30 minuter med soja. 800 g oxfilé. 800 g oxfilé salt peppar. Sås köttsaft, från oxfilén 2-3 dl grädde 1-1,5 dl rödvin soja salt peppar
Smaka av med soja, sirap, salt och peppar. 2 kg oxfilé. 1 msk soja. Potatiskaka. Skala och skiva potatis, morötter, palsternacka och lök, och varva allt i en smord ugnsform med löstagbar kant
Förrätten bestod av en riktigt god laxbakelse, huvudrätten helstektoxfilé serverad med potatispuck och ädelostsås, desserten en krämig chokladpaj med färska bär och vispgrädde
Rödvinssåsen görs på schalottenlök, vitlök, morot, rotselleri, persiljestjälk och vitpeppar som fräses hastigt i lite smör På med rödvin och kalvfond, lite soja och en klick tomatpuré
Slå på grädden och creme fraichen och en skvätt soja. Min oxfilébit var en stjärtbit(säger man så. Ungefär så här till 4 pers300-400 g kantareller2 dl creme fraiche2 dl vispgräddesoja(mushroom soy eller kikkoman typ)salt och pepparLägg svampen i het panna utan fett
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
Nu ikväll har vi firat Matte som fyller år idag, hip hip hurra, det blev en riktigt god middag med helstektoxfilé som serverades med en potatis & palsternacksgratäng samt en god rödvinsås