Helstekt oxfilé rödvin recept

Helstekt oxfilé med fyllning av pesto, parmesan och parma

Helstekt oxfilé med fyllning av pesto, parmesan och parma

Håll köttet varmt på spiskanten medan du gör rödvinsskyn. Se därför till att både det så kallade huvudet och den avsmalnande spetsen på filén blir frånstyckade så att du får en jämntjock mittbit av oxfilén
Helstekt oxfilé med palsternacks- och potatispuré

Helstekt oxfilé med palsternacks- och potatispuré

Rödvinssås. Oxfilé. Därefter rödvinet, lagerbladen och balsamicon. Putsa oxfilén fri från hinnan. 800 g oxfilé. Oxfilé800 g oxfilé olivolja salt peppar 2 klyftor vitlök. Rödvinssås2 morötter 2 palsternackor 0,25 rotselleri 1 gul lök olivolja 1 dl socker 75 cl rött vin 2,3 lagerblad 4-5 msk balsamico kalvfond ev redning
Helstekt oxfilé med hasselbackspotatis och gräddig rödvinssås

Helstekt oxfilé med hasselbackspotatis och gräddig rödvinssås

Oxfilé. köttsaft, från oxfilén. Späd all köttsaften som blir från köttet med grädde och rödvin och reducera i cirka 30 minuter med soja. 800 g oxfilé. 1-1,5 dl rödvin. 800 g oxfilé salt peppar. Sås köttsaft, från oxfilén 2-3 dl grädde 1-1,5 dl rödvin soja salt peppar
Helstekt oxfilé med rödvinssås och potatisgratäng

Helstekt oxfilé med rödvinssås och potatisgratäng

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Kryddsmör 1 st Schalottenlök(ar) 0,5 msk olivolja 100 gram smör 0,5 kruka(or) fransk dragon 0,5 krm salt 0,5 krm svartpeppar 1 krm vitlökspulver Ugnsbakade körsbärstomater 200 gram körsbärstomater , på kvist 1 msk olivolja 0,5 tsk flingsalt 0,5 tsk svartpeppar, grovmalen Rödvinsås 1 st röd lök , 1-2 1 klyfta(or) vitlök 25 gram smör 0,25 kruka(or) färsk timjan 1 st lagerblad 1 krm salt 1 krm svartpeppar, grovmalen 4 msk kalvfond 6 dl rödvin 1 dl vatten 1 tsk tomatpuré , el. Helstektoxfilé 600 gram oxfilé , gärna svensk 0,5 msk salt 1 tsk vitpeppar 2 msk rapsolja 25 gram smör 1 tsk flingsalt 0,5 tsk svartpeppar Potatisgratäng 25 gram smör , till stekning av lök 2 st gul lök , 2-3 1 krm salt 1 krm vitpeppar 1 kg potatis(ar) , (cirka 9-10 st medelstora potatisar) 0,5 l vispgrädde 2 klyfta(or) vitlök 4 krm salt 2 krm svartpeppar 350 gram lagrad ost 25 gram smör , till smörjning av ugnsform Köp receptet

Helstekt oxfilé ✨

Helstektoxfilé med hemmagjorda pommes frites, kryddsmör och rödvinssås ✨. Rödvinssås med créme fraiche
Oxfilé alla Venezia

Oxfilé alla Venezia

Resultatet blev en helstektoxfilé med ricotta och spenatfylld tortellini, hyvlad parmesan och hemgjord pesto
Helstekt oxe med parmesan och pepparrot Cream

Helstekt oxe med parmesan och pepparrot Cream

rödvinsås. Samtidigt så saltar o peppra och helstekt du ca 4-500g oxfilé till 65 grader. Tillsätt 2 dl rödvin med 1 dl vatten och 3 msk flyttade konc. ca 4-500g oxfilé. 2 dl rödvin
Helstekt ryggbiff med rödvinssås, rostade rötter, betor och vitlökssvamp

Helstekt ryggbiff med rödvinssås, rostade rötter, betor och vitlökssvamp

6 1 1/2 kg ryggbiff eller oxfilé 2 tsk salt 1 tsk peppar 2 msk smör Rödvinssås 1 liten purjolök 1 rödlök 2 morötter 1 palsternacka 3 msk smör 4 msk rårörsocker 6 dl rödvin 4 msk japansk soja 2 msk konc kalvfond salt och peppar ev 2 msk majsstärkelse (Maizena) Rostade rötter och betor 800 g små rödbetor 800 g små gulbetor 3 persiljerötter eller palsternackor 5 vitlöksklyftor 5 timjankvistar 4 msk olivolja 2 tsk flingsalt 2 krm peppar Vitlöksfrästa champinjoner 1 vitlöksklyfta 250 g små skogschampinjoner 1 msk smör 1 msk rårörsocker 1 msk balsamvinäger salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Helstekt ryggbiff med rödvinssås, rostade rötter, betor och vitlökssvamp

Helstekt ryggbiff med rödvinssås, rostade rötter, betor och vitlökssvamp

6 1 1/2 kg ryggbiff eller oxfilé 2 tsk salt 1 tsk peppar 2 msk smör Rödvinssås 1 liten purjolök 1 rödlök 2 morötter 1 palsternacka 3 msk smör 4 msk rårörsocker 6 dl rödvin 4 msk japansk soja 2 msk konc kalvfond salt och peppar ev 2 msk majsstärkelse (Maizena) Rostade rötter och betor 800 g små rödbetor 800 g små gulbetor 3 persiljerötter eller palsternackor 5 vitlöksklyftor 5 timjankvistar 4 msk olivolja 2 tsk flingsalt 2 krm peppar Vitlöksfrästa champinjoner 1 vitlöksklyfta 250 g små skogschampinjoner 1 msk smör 1 msk rårörsocker 1 msk balsamvinäger salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Potatis provencale med oxfilé

Potatis provencale med oxfilé

Men är man fyra personer och mera så passar ju helstekt oxfile bäst. Sockerärtor och små tomater smakar smaskens till detta och ett gott rödvin
Rödvinssås

Rödvinssås

Nyårshuvudrätten blev helstektoxfilé med potatisgratäng och rödvinssås. Och så ett vintips till oxfilé

Nyårssupé a la Karin

Helstektoxfilé med svamp- och potatisterrin samt karamelliserade smålökar. Detta var faktiskt första gången jag helstekte den och resultatet blev mycket bra