Håll köttet varmt på spiskanten medan du gör rödvinsskyn. Se därför till att både det så kallade huvudet och den avsmalnande spetsen på filén blir frånstyckade så att du får en jämntjock mittbit av oxfilén
Oxfilé. köttsaft, från oxfilén. Späd all köttsaften som blir från köttet med grädde och rödvin och reducera i cirka 30 minuter med soja. 800 g oxfilé. 1-1,5 dl rödvin. 800 g oxfilé salt peppar. Sås köttsaft, från oxfilén 2-3 dl grädde 1-1,5 dl rödvin soja salt peppar
rödvinsås. Samtidigt så saltar o peppra och helstekt du ca 4-500g oxfilé till 65 grader. Tillsätt 2 dl rödvin med 1 dl vatten och 3 msk flyttade konc. ca 4-500g oxfilé. 2 dl rödvin
Helstektoxfilé med svamp- och potatisterrin samt karamelliserade smålökar. Detta var faktiskt första gången jag helstekte den och resultatet blev mycket bra
Putsa oxfilén. Vet inte om det finns någon officiell lista på vilka dessa är, men för mig är det Bearnaisesås, Gräddsås, Béchamelsås och rödvinssås (glömde jag någon