Helstekt oxfilé persilja recept

Helstekt oxfilé med konjakssås

Helstekt oxfilé med konjakssås

900 g oxfilé. 2 msk hackad persilja. Putsa köttet och krydda det väl runt om med salt och peppar. Bryn köttet i en stekpanna med smör
Helstekt oxfilé med konjakssås

Helstekt oxfilé med konjakssås

900 g oxfilé. 2 msk hackad persilja. Putsa köttet och krydda det väl runt om med salt och peppar. Bryn köttet i en stekpanna med smör
Helstekt oxfilé med gremolata, potatis- och jordärtskocksgratäng och bakade grönsaker

Helstekt oxfilé med gremolata, potatis- och jordärtskocksgratäng och bakade grönsaker

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Oxfilé 500 gram oxfilé i bit 0,5 tsk salt 3 krm svartpeppar 1 msk olivolja 2 msk Mat & Bak smör Potatis- och jordärtskocksgratäng 600 gram fast potatis 250 gram jordärtskocka(or) 2 st Schalottenlök(ar) 3 klyfta(or) vitlök 25 gram Mat & Bak smör 3 dl vispgrädde 2 dl standardmjölk 2 tsk salt 2 krm svartpeppar 150 gram Västerbottenost Gremolata 1 kruka(or) färsk basilika 1 kruka(or) färsk persilja 1 klyfta(or) vitlök 1 st citron(er) 1 tsk honung 0,5 dl olivolja 3 krm salt 1 krm svartpeppar Grönsaker 1 st röd lök 250 gram gula cocktailtomater 0,5 msk olivolja 0,5 tsk flingsalt 1 krm svartpeppar 0,5 st romanesco 250 gram sparris, färsk 40 gram machésallad Köp receptet
Helstekt oxfilé med lyxig italiensk potatiskaka, smörfrästa kantareller och krämig savoykål

Helstekt oxfilé med lyxig italiensk potatiskaka, smörfrästa kantareller och krämig savoykål

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Italiensk potatiskaka (räcker till 8 personer) 2,5 paket bacon , skivad eller Italiensk pancetta 2 msk basilika , färsk, finstrimlad 1 tsk timjan 1 msk körvel , finstrimlad 200 gram parmesanost 1 msk maizena 5 st bakpotatis(ar) , stora 1 odefinierad salt 1 odefinierad peppar Krämig savoykål 1,5 dl grädde 1 st Schalottenlök(ar) 4 dl savoykål , strimlad, eller grönkål 1 msk smör 0,5 dl vitt vin Rödvinssky 0,5 msk kalvfond 1 st lagerblad 0,5 msk maizena 1 krm timjan , torkad 2 dl rött vin 1 nypa(or) strösocker 1 st vitlöksklyfta(or) 0,5 st gul lök(ar) 1 msk smör Smörstekta kantareller 1 msk persilja , hackad 1 msk smör 3 dl kantareller , gula, eller trattkantareller Till garnering 1 gourmetsalt 1 timjan 1 st svartpeppar , från kvarn Oxfilén 700 gram oxfilé , hel, färsk eller fryst Köp receptet
Provencalsk oxfilé

Provencalsk oxfilé

Byt ut vitlöken mot finhackad färsk chilifrukt och persiljan mot basilika. Putsa, peppra och salta oxfilén och bryn den runtom i smör några minuter
Potatis provencale med oxfilé

Potatis provencale med oxfilé

Men är man fyra personer och mera så passar ju helstekt oxfile bäst. Vitlökssmör med persilja. 2 st bitar av oxfilé. 2 st bitar av oxfilé
Nyårs menyn

Nyårs menyn

Helstektoxfilé med italiensk potatiskaka, gräddstuvad savoykål och kantarellfyllt smördegshjärtaEfterrätt
Nyårsmeny-3 förslag

Nyårsmeny-3 förslag

Helstektoxfilé med kantarellrisotto och rödlöksmarmelad. oxfilé i bit. persilja. Helstektoxfilé. Bryn oxfilén i smör så hela biten får stekyta
Coeur de filet provencale

Coeur de filet provencale

På nyårsafton ville jag servera det helstekta köttet på ett annat sätt än det vanliga och då föll valet på den gamla klassikern Coeur de filet provencale - Oxfilé och skivad potatis med en massa vitlök
Blomkålsmos

Blomkålsmos

Men det finns en bild här - Helstektoxfilé i ugn på hela rätten. Om man vill kan man mixa i lite basilikablad eller persilja så ser det lite trevligare ut
Söndagsmiddag

Söndagsmiddag

Till varmrätt gjorde jag helstektoxfilé som jag marinerar lite snabbt med rapsolja, finhackad färsk rosmarin och vitlök