Helstekt oxfilé lök recept

Helstekt oxfilé med potatisterrin och pepparsås

Helstekt oxfilé med potatisterrin och pepparsås

Oxfilé800 g oxfilé (mittbit) 2 msk smör 1 msk olja 1 klyfta vitlök, krossad 2-3 kvist färsk timjan salt peppar. 1Potatisterrin6-7 potatisar, fasta (stora) 1 gul lök 2 klyfta vitlök 1 dl crème fraîche 1 dl västerbottensost, riven (eller parmesan) 1 ägg ca 30 g smör salt svartpeppar, nymalen. 1Pepparsås0,5 röd chilifrukt, finstrimlad 2 klyfta vitlök 0,5-1 msk tomatpuré 4 dl vispgrädde 1 msk oxfond, koncentrerad (eller kalvfond) 1-2 msk cognac 0,5 tsk svartpepparkorn, mortlade salt
Helstekt oxfilé med konjakssås

Helstekt oxfilé med konjakssås

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs svamp, lök och vitlök i en stekpanna med smör tills vätskan kokat in
Helstekt oxfilé med konjakssås

Helstekt oxfilé med konjakssås

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs svamp, lök och vitlök i en stekpanna med smör tills vätskan kokat in
Helstekt oxfilé med rödvinssås och potatisgratäng

Helstekt oxfilé med rödvinssås och potatisgratäng

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Kryddsmör 1 st Schalottenlök(ar) 0,5 msk olivolja 100 gram smör 0,5 kruka(or) fransk dragon 0,5 krm salt 0,5 krm svartpeppar 1 krm vitlökspulver Ugnsbakade körsbärstomater 200 gram körsbärstomater , på kvist 1 msk olivolja 0,5 tsk flingsalt 0,5 tsk svartpeppar, grovmalen Rödvinsås 1 st röd lök , 1-2 1 klyfta(or) vitlök 25 gram smör 0,25 kruka(or) färsk timjan 1 st lagerblad 1 krm salt 1 krm svartpeppar, grovmalen 4 msk kalvfond 6 dl rödvin 1 dl vatten 1 tsk tomatpuré , el. Helstektoxfilé 600 gram oxfilé , gärna svensk 0,5 msk salt 1 tsk vitpeppar 2 msk rapsolja 25 gram smör 1 tsk flingsalt 0,5 tsk svartpeppar Potatisgratäng 25 gram smör , till stekning av lök 2 st gul lök , 2-3 1 krm salt 1 krm vitpeppar 1 kg potatis(ar) , (cirka 9-10 st medelstora potatisar) 0,5 l vispgrädde 2 klyfta(or) vitlök 4 krm salt 2 krm svartpeppar 350 gram lagrad ost 25 gram smör , till smörjning av ugnsform Köp receptet
Helstekt oxfilé med rotsellerigratäng, rödvinssås och ugnsbakad tomat

Helstekt oxfilé med rotsellerigratäng, rödvinssås och ugnsbakad tomat

Fräs lök och morot smör i en kastrull. oxfilé,. 800 g oxfilé i bit2 dl hackad färsk timjan och rosmarin400 g cocktailtomater på kvistSaltSvartpeppar. 600g skivad rotselleri600g skivad fast potatis7 dl grädde4 finhackade vitlöksklyftorsaltvitpeppar. Rödvinssås1 grovhackad rödlök1 morottimjan1 flaska rött vin3 msk kalvfond. Koka rotfrukter, grädde, vitlök, salt och peppar på svag värme ca 20 min tills allt är mjukt. kossa 800 g oxfilé i bit. 4 finhackade vitlöksklyftorsalt. 1 grovhackad rödlök
Helstekt oxfilé med dragonsås

Helstekt oxfilé med dragonsås

Krossa vitlöksklyftorna med skalen på och lägg dem på potatisen. Stek till fin stekyta runt om hela oxfilén
Helstekt oxfilé med rödvinssås

Helstekt oxfilé med rödvinssås

Hacka löken och moroten. Igår åt vi helstektoxfilé med rödvinssås. HelstektoxfiléOxfilén putsade jag och kryddade med salt och peppar