Fräs undertiden finhackad schalottenlök tillsammans med savoykålen i några minuter i smör. Putsa oxfilén och stek den gyllenbrun runt om i en stekpanna
Skär även schalottenlöken i tunna skivor. Se därför till att både det så kallade huvudet och den avsmalnande spetsen på filén blir frånstyckade så att du får en jämntjock mittbit av oxfilén
Stek trattkantarellerna i en stekpanna tillsammans med den finhackade scharlottenlöken. helstektoxfilé med potatisrosor, trattkantarellsås och tomatsallad
Fräs lök och morot smör i en kastrull. oxfilé,. 800 g oxfilé i bit2 dl hackad färsk timjan och rosmarin400 g cocktailtomater på kvistSaltSvartpeppar. 600g skivad rotselleri600g skivad fast potatis7 dl grädde4 finhackade vitlöksklyftorsaltvitpeppar. Rödvinssås1 grovhackad rödlök1 morottimjan1 flaska rött vin3 msk kalvfond. Koka rotfrukter, grädde, vitlök, salt och peppar på svag värme ca 20 min tills allt är mjukt. kossa 800 g oxfilé i bit. 4 finhackade vitlöksklyftorsalt. 1 grovhackad rödlök