Helstekt oxfilé körvel recept

Helstekt oxfilé med lyxig italiensk potatiskaka, smörfrästa kantareller och krämig savoykål

Helstekt oxfilé med lyxig italiensk potatiskaka, smörfrästa kantareller och krämig savoykål

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Italiensk potatiskaka (räcker till 8 personer) 2,5 paket bacon , skivad eller Italiensk pancetta 2 msk basilika , färsk, finstrimlad 1 tsk timjan 1 msk körvel , finstrimlad 200 gram parmesanost 1 msk maizena 5 st bakpotatis(ar) , stora 1 odefinierad salt 1 odefinierad peppar Krämig savoykål 1,5 dl grädde 1 st Schalottenlök(ar) 4 dl savoykål , strimlad, eller grönkål 1 msk smör 0,5 dl vitt vin Rödvinssky 0,5 msk kalvfond 1 st lagerblad 0,5 msk maizena 1 krm timjan , torkad 2 dl rött vin 1 nypa(or) strösocker 1 st vitlöksklyfta(or) 0,5 st gul lök(ar) 1 msk smör Smörstekta kantareller 1 msk persilja , hackad 1 msk smör 3 dl kantareller , gula, eller trattkantareller Till garnering 1 gourmetsalt 1 timjan 1 st svartpeppar , från kvarn Oxfilén 700 gram oxfilé , hel, färsk eller fryst Köp receptet
Italiensk potatiskaka

Italiensk potatiskaka

Servera med helstektoxfilé, krämig savoykål (se mitt recept) och rödvinssky. Blanda potatis, parmesanost, basilika, körvel, timjan och maizenamjöl i en stor bunke
Halv åtta hos Johanna IV

Halv åtta hos Johanna IV

Helstektoxfilé med potatiskaka, rödvinssås och rotfruktsragu. Oxfilén. Blanda potatis, parmesanost, basilika, körvel, timjan och maizenamjöl i en stor bunke

Helstekt kotlettrad

Oxfilé marinerad helstekt med ljuvlig sås. Länk till recept på härlig ugnspotatis, som du här kan göra med körvel eller persilja i stället för rosmarin, om du vill