Helstekt oxfilé honung recept

Helstekt oxfilé med gremolata, potatis- och jordärtskocksgratäng och bakade grönsaker

Helstekt oxfilé med gremolata, potatis- och jordärtskocksgratäng och bakade grönsaker

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Oxfilé 500 gram oxfilé i bit 0,5 tsk salt 3 krm svartpeppar 1 msk olivolja 2 msk Mat & Bak smör Potatis- och jordärtskocksgratäng 600 gram fast potatis 250 gram jordärtskocka(or) 2 st Schalottenlök(ar) 3 klyfta(or) vitlök 25 gram Mat & Bak smör 3 dl vispgrädde 2 dl standardmjölk 2 tsk salt 2 krm svartpeppar 150 gram Västerbottenost Gremolata 1 kruka(or) färsk basilika 1 kruka(or) färsk persilja 1 klyfta(or) vitlök 1 st citron(er) 1 tsk honung 0,5 dl olivolja 3 krm salt 1 krm svartpeppar Grönsaker 1 st röd lök 250 gram gula cocktailtomater 0,5 msk olivolja 0,5 tsk flingsalt 1 krm svartpeppar 0,5 st romanesco 250 gram sparris, färsk 40 gram machésallad Köp receptet
Helstekt oxfilé med pumpacrème och rödvinssky

Helstekt oxfilé med pumpacrème och rödvinssky

Smaka av med stekskyn från köttet, salt och honung. Helstektoxfilé. 0,5 tsk honung. 600 g oxfilé, rumstempererad, putsad och uppbunden. Rödvinssky0,25 morot 50 g rotselleri 0,5 selleristjälk 0,5 gul lök 0,5 schalottenlök 30 g rökt sidfläsk 1 kvist färsk rosmarin 2 kvistar färsk timjan 37,5 cl rödvin 3 dl kalvbuljong (ej koncentrerad) 0,5 tsk honung 1 tsk neutral olja Salt och steksky. Helstektoxfilé600 g oxfilé, rumstempererad, putsad och uppbunden 1 kvist rosmarin 4-6 kvistar timjan salt svartpeppar, nymalen olja smör
Helgrillad oxfilé med bourbonsås, helstekt potatis samt haricots verts

Helgrillad oxfilé med bourbonsås, helstekt potatis samt haricots verts

Tillsätt bourbon, grädde och eventuellt lite honung och sjud till lämplig konsistens. 600 g oxfilé, mittbit. ev 1 tsk honung. 600 g oxfilé, mittbit salt peppar. Bourbonsås2 msk smör 2 bananschalottenlök, finhackade 1 msk tomatpuré 0,5 msk rosépeppar 0,5 msk svartpeppar 0,5 msk grönpeppar 1,5 msk koncentrerad kalvfond 1,5 dl vatten 1,5 dl vispgrädde 40 % 2-3 msk bourbon ev 1 tsk honung
Gott nytt år!

Gott nytt år!

Helstektoxfilé inlindad i serranoskinka, potatiskaka, rödvinssås och chèvrekräm. Som drinktilltugg bjöd vi på små gratinerade getoststjärnor med lite honung
Söndagsmiddag

Söndagsmiddag

Till varmrätt gjorde jag helstektoxfilé som jag marinerar lite snabbt med rapsolja, finhackad färsk rosmarin och vitlök
Helstekt pepparfilé

Helstekt pepparfilé

Salta oxfilén. Rör ihop honung, pepparsorterna och salt. 800-900 gr oxfilé. 2 msk honung. Dagen innan. Sätt ugnen på 150°
Kanske detta lockar till nyår

Kanske detta lockar till nyår

Helstekt fläskfile i Whiskeysås. Tillsätt blåbärspurén och honungen och låt. 2 msk honung. Älgstek med mandelpotatisbakelse och messmörssås

Helstekt oxfilé med getostsallad och färska bär

Ringla över honung, olivolja och lite balsamvinäger, krydda med salt och peppar. 8 personer1,6 kg oxfilé3 msk olivoljaflingsaltsvartpepparskalet av 1 citron3 vitlöksklyftor4 kvistar färsk rosmarinsmör till stekningGetostsallad. 2 påsar ruccolasallad2 påsar babyspenat5 hg chèvreost2 askar färska hallon (jag har använt bär som varit frusna, det fungerar med - det blir bara lite "kletigare")2 askar färska blåbär150 g valnötter2 msk flytande honung3 msk olivolja1 msk balsamvinägerflingsaltsvartpepparSätt ugnen på 70 grader. 1,6 kg oxfilé

Helstekt oxfilé med het sojasås

1 kg oxfilé eller entrecôte. 0,5 dl flytande honung. Blanda ingredienserna till såsen. Låt köttet svalna och skär det sedan i tunna skivor

Helstekt pepparfilé

Salt oxfilén. Rör ihop honung, pepparsorterna och salt. 6 personer8-9 hg oxfilé1 tsk salt1 msk smör + 1 msk olja till stekning2 msk honung1 msk grovstött rosépeppar1/2 msk grovstött svartpeppar1/2 msk grovstött grönpeppar1/2 msk flingsaltDagen före servering. 8-9 hg oxfilé

En fantastisk chokladdessert

Pankofriterade havskräftor med wasabikräm, helstektoxfilé med jordärtskockspuré och baconlindade haricot vertsknyten och pricken över i, en chokladterrin med svartvinbärssorbet