Helstektoxfilé inlindad i serranoskinka, potatiskaka, rödvinssås och chèvrekräm. Som drinktilltugg bjöd vi på små gratinerade getoststjärnor med lite honung
Blanda en marinad på soya, rapsolja, timjan, rosmarin, stjärnanis, honung, ingefära och vitlök. Putsa oxfilén och bind upp den med bindgarn ( ej nödvändigt )
Ringla över honung, olivolja och lite balsamvinäger, krydda med salt och peppar. 8 personer1,6 kg oxfilé3 msk olivoljaflingsaltsvartpepparskalet av 1 citron3 vitlöksklyftor4 kvistar färsk rosmarinsmör till stekningGetostsallad. 2 påsar ruccolasallad2 påsar babyspenat5 hg chèvreost2 askar färska hallon (jag har använt bär som varit frusna, det fungerar med - det blir bara lite "kletigare")2 askar färska blåbär150 g valnötter2 msk flytande honung3 msk olivolja1 msk balsamvinägerflingsaltsvartpepparSätt ugnen på 70 grader. 1,6 kg oxfilé
Helstekt kalkon med gräddsås, morötter,brysselkål och gele. Där förrätten vart en västebottenpaj med krämiga pepparrots räkor, varmrätten en härlig oxfilé perfekt stekt och serverad med potatisgratäng och vitlökssmör
Pankofriterade havskräftor med wasabikräm, helstektoxfilé med jordärtskockspuré och baconlindade haricot vertsknyten och pricken över i, en chokladterrin med svartvinbärssorbet