Helstekt och grillad oxfilé i sällskap med diverse godsaker. Hallonsås. Putsa oxfilén och för bästa resultat skär bort "huvudet" och den allra tunnaste delen av "svansen"
Helstekt fläskfilé med karamelliserade rotfrukter, svampsås och duchessetoppar. Parmalindad oxfilé med potatis- och jordärskockskaka, haricots verts oh portvinssky
Förrätten bestod av en riktigt god laxbakelse, huvudrätten helstektoxfilé serverad med potatispuck och ädelostsås, desserten en krämig chokladpaj med färska bär och vispgrädde
Helstektoxfilé Charlemagne med råstekt potatis. Helstekt hjortfilé från Torpa serveras med rostad rotfruktsbakelse, kryddig viltkorv, krämig savoy kål smaksatt med trattkantareller samt reduktion på Lyckans äppelmust
Helstekt & sedan "ingnodd" i pistou (en provensalsk röra med basilika, vitlök & olivolja), rödvinssky, rostad sötpotatis med pinje samt en wok med grön sparris, sockerärtor, rödlök & salladslök
Sen följde helstektoxfilé med mandelpotatissnurror på smördeg och Västerbottensost. Middagen avslutades med en ljuvlig gräddfilspannacotta med mandelkaka och färska hallon
Toppa fatet med den helstektaoxfilén i skivor. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn oxfilén. Lägg oxfilén i en ugnsfast form eller i en långpanna och sätt en stektermometer i köttet
8 personer1,6 kg oxfilé3 msk olivoljaflingsaltsvartpepparskalet av 1 citron3 vitlöksklyftor4 kvistar färsk rosmarinsmör till stekningGetostsallad. 2 påsar ruccolasallad2 påsar babyspenat5 hg chèvreost2 askar färska hallon (jag har använt bär som varit frusna, det fungerar med - det blir bara lite "kletigare")2 askar färska blåbär150 g valnötter2 msk flytande honung3 msk olivolja1 msk balsamvinägerflingsaltsvartpepparSätt ugnen på 70 grader. 1,6 kg oxfilé
Helstekt kalkon med gräddsås, morötter,brysselkål och gele. Där förrätten vart en västebottenpaj med krämiga pepparrots räkor, varmrätten en härlig oxfilé perfekt stekt och serverad med potatisgratäng och vitlökssmör
Helstekt oxfile/fläskfilé med bearnaisemos, pepparsås och grekisk salsaEfterrätt. Då var det återigen dags att fira in ett nytt år och har precis blivit klar med våran meny, så nu återstår bara handling och tillagning