Helstekt oxfilé basilika recept

Helstekt oxfilé med gremolata, potatis- och jordärtskocksgratäng och bakade grönsaker

Helstekt oxfilé med gremolata, potatis- och jordärtskocksgratäng och bakade grönsaker

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Oxfilé 500 gram oxfilé i bit 0,5 tsk salt 3 krm svartpeppar 1 msk olivolja 2 msk Mat & Bak smör Potatis- och jordärtskocksgratäng 600 gram fast potatis 250 gram jordärtskocka(or) 2 st Schalottenlök(ar) 3 klyfta(or) vitlök 25 gram Mat & Bak smör 3 dl vispgrädde 2 dl standardmjölk 2 tsk salt 2 krm svartpeppar 150 gram Västerbottenost Gremolata 1 kruka(or) färsk basilika 1 kruka(or) färsk persilja 1 klyfta(or) vitlök 1 st citron(er) 1 tsk honung 0,5 dl olivolja 3 krm salt 1 krm svartpeppar Grönsaker 1 st röd lök 250 gram gula cocktailtomater 0,5 msk olivolja 0,5 tsk flingsalt 1 krm svartpeppar 0,5 st romanesco 250 gram sparris, färsk 40 gram machésallad Köp receptet
Helstekt oxfilé med lyxig italiensk potatiskaka, smörfrästa kantareller och krämig savoykål

Helstekt oxfilé med lyxig italiensk potatiskaka, smörfrästa kantareller och krämig savoykål

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Italiensk potatiskaka (räcker till 8 personer) 2,5 paket bacon , skivad eller Italiensk pancetta 2 msk basilika , färsk, finstrimlad 1 tsk timjan 1 msk körvel , finstrimlad 200 gram parmesanost 1 msk maizena 5 st bakpotatis(ar) , stora 1 odefinierad salt 1 odefinierad peppar Krämig savoykål 1,5 dl grädde 1 st Schalottenlök(ar) 4 dl savoykål , strimlad, eller grönkål 1 msk smör 0,5 dl vitt vin Rödvinssky 0,5 msk kalvfond 1 st lagerblad 0,5 msk maizena 1 krm timjan , torkad 2 dl rött vin 1 nypa(or) strösocker 1 st vitlöksklyfta(or) 0,5 st gul lök(ar) 1 msk smör Smörstekta kantareller 1 msk persilja , hackad 1 msk smör 3 dl kantareller , gula, eller trattkantareller Till garnering 1 gourmetsalt 1 timjan 1 st svartpeppar , från kvarn Oxfilén 700 gram oxfilé , hel, färsk eller fryst Köp receptet
Helstekt oxfilé med pommes och bearnaisesås

Helstekt oxfilé med pommes och bearnaisesås

Marinad och oxfilé. Bryn oxfilén runt om i stekpanna och salta den. Skär upp oxfilén och servera den med pommes friten, bearnaisesåsen, tomaterna och picklad rödlök
Oxfilé alla Venezia

Oxfilé alla Venezia

Resultatet blev en helstektoxfilé med ricotta och spenatfylld tortellini, hyvlad parmesan och hemgjord pesto
Provencalsk oxfilé

Provencalsk oxfilé

Byt ut vitlöken mot finhackad färsk chilifrukt och persiljan mot basilika. Putsa, peppra och salta oxfilén och bryn den runtom i smör några minuter
Italiensk potatiskaka

Italiensk potatiskaka

Servera med helstektoxfilé, krämig savoykål (se mitt recept) och rödvinssky. Blanda potatis, parmesanost, basilika, körvel, timjan och maizenamjöl i en stor bunke
Halv åtta hos Johanna IV

Halv åtta hos Johanna IV

Helstektoxfilé med potatiskaka, rödvinssås och rotfruktsragu. Oxfilén. Blanda potatis, parmesanost, basilika, körvel, timjan och maizenamjöl i en stor bunke

GOTT SLUT & GOTT NYTT ÅR!!!

Helstekt & sedan "ingnodd" i pistou (en provensalsk röra med basilika, vitlök & olivolja), rödvinssky, rostad sötpotatis med pinje samt en wok med grön sparris, sockerärtor, rödlök & salladslök