Helstekt oxfilé balsamvinäger recept

Helstekt oxfilé med svampsky och italiensk potatispuré

Helstekt oxfilé med svampsky och italiensk potatispuré

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Italiens potatispuré 1 tsk smör 2 msk pinjenötter , rostade (rostade i torr panna ca 2 minuter) 1 dl parmesanost , riven 1 odefinierad salt 1,5 msk olivolja , ca 1 odefinierad vitpeppar , nymald 1,5 dl standardmjölk , varm 800 gram mjölig potatis Oxfilé 1 flingsalt 1 svartpeppar , nymald 1 smör 800 gram oxfilé , helst mittbit, gärna ekologisk Svampsky 2 msk smör 1 st Schalottenlök(ar) 3 dl kalvbuljong , stark 2 msk balsamvinäger 300 gram svamp 1 salt 1 vitpeppar , nymald Köp receptet
Rödvinssås till helstekt oxfilé

Rödvinssås till helstekt oxfilé

Helstekt svensk oxfilé med en grym rödvinssås, smörslungade haricoverts, potatisgratäng med västerbottensost och ett parmachips
Helstekt ryggbiff med rödvinssås, rostade rötter, betor och vitlökssvamp

Helstekt ryggbiff med rödvinssås, rostade rötter, betor och vitlökssvamp

6 1 1/2 kg ryggbiff eller oxfilé 2 tsk salt 1 tsk peppar 2 msk smör Rödvinssås 1 liten purjolök 1 rödlök 2 morötter 1 palsternacka 3 msk smör 4 msk rårörsocker 6 dl rödvin 4 msk japansk soja 2 msk konc kalvfond salt och peppar ev 2 msk majsstärkelse (Maizena) Rostade rötter och betor 800 g små rödbetor 800 g små gulbetor 3 persiljerötter eller palsternackor 5 vitlöksklyftor 5 timjankvistar 4 msk olivolja 2 tsk flingsalt 2 krm peppar Vitlöksfrästa champinjoner 1 vitlöksklyfta 250 g små skogschampinjoner 1 msk smör 1 msk rårörsocker 1 msk balsamvinäger salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Helstekt ryggbiff med rödvinssås, rostade rötter, betor och vitlökssvamp

Helstekt ryggbiff med rödvinssås, rostade rötter, betor och vitlökssvamp

6 1 1/2 kg ryggbiff eller oxfilé 2 tsk salt 1 tsk peppar 2 msk smör Rödvinssås 1 liten purjolök 1 rödlök 2 morötter 1 palsternacka 3 msk smör 4 msk rårörsocker 6 dl rödvin 4 msk japansk soja 2 msk konc kalvfond salt och peppar ev 2 msk majsstärkelse (Maizena) Rostade rötter och betor 800 g små rödbetor 800 g små gulbetor 3 persiljerötter eller palsternackor 5 vitlöksklyftor 5 timjankvistar 4 msk olivolja 2 tsk flingsalt 2 krm peppar Vitlöksfrästa champinjoner 1 vitlöksklyfta 250 g små skogschampinjoner 1 msk smör 1 msk rårörsocker 1 msk balsamvinäger salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Nyårsmeny-3 förslag

Nyårsmeny-3 förslag

Helstektoxfilé med kantarellrisotto och rödlöksmarmelad. oxfilé i bit. Helstektoxfilé. Bryn oxfilén i smör så hela biten får stekyta
Rödvinssås

Rödvinssås

Nyårshuvudrätten blev helstektoxfilé med potatisgratäng och rödvinssås. Och så ett vintips till oxfilé
Senap Söt/stark

Senap Söt/stark

Här är lite av bilderna ifrån varmrätten när jag gjorde helstektoxfilé med egengjord bea och pommes på bakpotatis

Nyårssupé a la Karin

Helstektoxfilé med svamp- och potatisterrin samt karamelliserade smålökar. Detta var faktiskt första gången jag helstekte den och resultatet blev mycket bra
Helstekt Oxfilé på bädd av rofrukter med Chèvrepotatispuré och rödvinssås

Helstekt Oxfilé på bädd av rofrukter med Chèvrepotatispuré och rödvinssås

Häll över rödvinet, buljongen, sojan och balsamvinägern. Putsa oxfilén. 600-800 gr potatisChèvreost1 ägg MjölkSmörParmesanost1 hel bit oxfiléFärsk timjan2 morötter (1 i skivor och en hackad för rödvinssåsen1 palsternacka1 majrova2,5 dl rödvin 4 Scharlottenlökar3 klyftor vitlök3 matskedar kalvbuljong utspädd i 4 dl vatten2 matskedar socker1 matsked balsamvinäger½ matsked mjöl utspädd i ½ dl vatten½ matsked soja½ matsked tomatpuré Salt och pepparSätt ugnen på 225 grader
Lyx midda ...

Lyx midda ...

Sila sedan bort de hela vitlökarna, tillsätt sedan lite köttsaft från oxfiléfatet. Helstektoxfilé 800 gr oxfile av god kvalitet (gärna färsk från köttcharken)2 tsk salt1 tsk pepparRödvinssås6 st vitlöksklyftor, rostade3 msk socker3 msk tomatpuré5 msk kalvfond5 msk balsamvinäger (eller rödvinsvinäger)5 dl rött vin (12174 Hidden rock )ev spär du såsen med LITE köttsaft från ugnsfatet ( ger bra smak )Lyxmos1 kg potatis, King Edward2. 5 dl het mjölk2-3 tsk salt1 tsk vitpepparTillbehör80 g trattkantareller, torkadesmörflingsalt2 st morötter, i tunna stavar3-4 tsk timjan, färsk, finhackad1 st vitlöksklyftaHelstektoxfiléStek köttet i smör runt om, salta och peppra. 5 msk balsamvinäger
Fredagsmys - ännu fler gamla tips

Fredagsmys - ännu fler gamla tips

Helstektoxfilé med kantarellrisotto och rödlöksmarmelad. oxfilé i bit. olivolja, balsamvinäger och italiensk salladskrydda) + ett gott rött vin därtill

Bröllopsmiddag för Erik och Maria

Helstektoxfilé med rödvinssky och timjanskum. Sätt in den rumstempererade oxfilén i ugnen. med balsamvinäger och ytterst lite råsocker