Helstekt olivolja recept

Helstekt fläskytterfilé med bacon- och lökbakad potatis

Helstekt fläskytterfilé med bacon- och lökbakad potatis

Strimla baconet, fördela över potatisen och skvätt över lite olivolja. En skvätt olivolja. 4-6 portioner1 fläskytterfilé, ca 800 g efter putsningFärsk eller torkad salviaChili explosionSalt och svartpepparSmör1 kg fast potatis1 paket bacon3 gula lökarEn skvätt olivoljaSkölj potatisen noga, behåll gärna skalet på om det är färskpotatis eller som i det här fallet sorten Amandine med tunt skal
Helstekt lax

Helstekt lax

3 msk olivolja. Lägg laxen med skinnsidan ner på en plåt med bakplåtspapper eller i en ugnsform. Blanda olja, citronsaft, salt och peppar och pensla laxen med blandningen
Helstekt fläskkarré med rosmarin och vitlök

Helstekt fläskkarré med rosmarin och vitlök

2 msk olivolja. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Lägg fläskkarrén i en stor kastrull som håller för ugn. Häll i vin, buljong, krossad vitlök med skal och rosmarin
Helstekt ryggbiff med portvinssås

Helstekt ryggbiff med portvinssås

Gnid in köttet i lite olivolja och rulla det i kryddorna. Helstekt ryggbiff2 kg välmörad ryggbiff, rumstempererad1 knippa persilja3 kvistar rosmarin½ kruka timjanflingsalt, svartpeppar från kvarnSätt ugnen på 70 grader
Helstekt julkalkon

Helstekt julkalkon

Ringla olivolja över, salta och peppra och strö vitlöken över, gnid in oljan och kryddorna med händerna så det täcker hela kalkonen
Enkel helstekt fläskkotlett

Enkel helstekt fläskkotlett

Smörj en lite ungssäker form med smör eller olivolja. smör eller olivolja. Sätt ugnen på 225 grader. Skär grunda snitt genom fettkappan om den är kvar
Helstekt oxfilé med gorgonzolarisotto, grillad sparris och rödbetssås

Helstekt oxfilé med gorgonzolarisotto, grillad sparris och rödbetssås

Bryn i smör och olivolja i en stekpanna, lägg på ugnsplåt. 3kg Oxfile, smör och olivolja till bryning + salt- och svartpeppar från kvarn, 4st vitlöksklyftor, pressadeRisotto. 1st Kruka basilika, bladen1,5dl Gräsig och pepprig olivoljaSalt från kvarnStekt sparris
Helstekt kalkonfilé med ugnsrostade rotfrukter och chevrékräm

Helstekt kalkonfilé med ugnsrostade rotfrukter och chevrékräm

Gårdagens och dagens middag består av en helstekt kalkonfilé (bryn hastigt i stekpannan och laga sedan färdigt i ugnen, innertemperaturen ska upp till 72 grader) med ugnsrostad sötpotatis och palsternacka (olivolja, torkad timjan och flingsalt på) och en chevrékräm gjord på crème fraiche, chili och chevréost

Marinerad helstekt fläskytterfilé med björnbärssås!

1/2 dl olivolja. 1/2 dl olivolja.  . Fläskytterfilé är en mör, saftig god köttbit, dessutom inte så dyr, som blir kanon efter ett par dagars marinering, perfekt att bjuda på eftersom det mesta går att förbereda