Helstekt lammsadel recept

Citronmarinerad, helstekt lammsadel

Citronmarinerad, helstekt lammsadel

Snitta fettkappan på lammsadeln. Marinerad lammsadel 4 port. 1 kg lammsadel. Marinerad lammsadel 4 port. 1 kg lammsadel

Festlig helstekt lammsadel

  1-1½ kg lammsadel.  Sätt ugnen på 250º. Putsa bort de yttre, tunna hinnorna på sadeln och skär bort senorna längs med ryggraden

Helstekt lammsadel

1 ½ kg lammsadel. Sätt ugnen på 175º. Putsa bort fettkappan, synliga hinnor och senor. Blanda salt, vitlök och peppar och gnid in sadeln

Helstekt lammsadel, grundrecept

1 lammsadel. Värm ugnen till 200°. Skär bort feta partier på undersidan av sadeln. Skär den feta hinnan på ovansidan i rutor

Helstekt lammsadel med vitlökssås

Förbered lammsadeln enligt anvisningarna nedan. lammsadel. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg örter, vitlök, sardellfilé och olivolja i en mortel