Lovade ju att visa er mammas födelsedagsmiddag som hon önskade i fredags. Det blev kallskuret kött och potatisgratäng och som alltid vill hon ha en varm gräddsås till så hon fick som hon ville
Till barnen tog jag bort de röda chilibitarna och då upplevde inte de att köttet i sig var starkt, det blev nog mest lite kryddigt när man fick pepparn i munnen
Här får den sällskap av helstekt lamm-rostbiff och hemlagat vitlökssmör. Eller varför inte en Côtes-du-Rhône som nedan (2011) Kryddig smak med inslag av fat, björnbär, vitpeppar, lagerblad, lakrits och kakao
Nyårshuvudrätten blev helstekt oxfilé med potatisgratäng och rödvinssås. Nyanserad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, rosor, jordgubbar, sandelträ, nougat och pomerans
Urspungsreceptet är hemligt och det här är min tolkning av Café de Paris-smöret som jag serverar till antingen skivor av entrecôte eller helstekt entrecôte
Tur att Johanna har haft en del marsvin när hon var liten och därmed blivit lite marsvins-blödig, för vi fick istället helstekt ecuadoriansk kyckling med risotto och blandade bönor
Kryddighelstekt kyckling med ugnsbakad blomkål med citron/fetaost. Ta de grönsaker du har hemma och stek ihop med rester från exempelvis en helstekt kyckling eller liknande