Helstekt fylld recept

Fylld helstekt fläskytterfilé

Fylld helstekt fläskytterfilé

Innan jag startar dagen på riktigt tänkte jag lägga ut nästa rätt i söndagens meny, nämligen varmrätten som blev fylld fläskytterfilé som jag helstekte och serverade med potatisgratäng
Helstekt kyckling fylld med färska örter, lök & vitlök

Helstekt kyckling fylld med färska örter, lök & vitlök

Henrik av Navarra var kung i Frankrike någon gång på 1500-talet. Han lär ha sagt att varje familj borde ha råd att äta en höna till söndagsmiddag – jag tror att det skulle förhindra uppror hos bönderna om de fick äta kött åtminstone en dag i veckan
Helstekt fylld fläskfilé

Helstekt fylld fläskfilé

Fyllde därefter en fläskfilé med korvfyllningen och helstekte den. Jag köpte färsk korv och tog ur innehållet och stekte den tillsammans med vitlök, schalottenlök och rosmarin
Helstekt kalkon fylld med citrus, pinjenötter och brödstuffing - Ingelsta kalkon

Helstekt kalkon fylld med citrus, pinjenötter och brödstuffing - Ingelsta kalkon

Ingredienser Hel kalkon 1 st hel kalkon ca 4kg, färsk eller tinad 1 st gul lök, hackad 3 st vitlöksklyftor, hackade 2 msk olivolja ½ st selleri 100 g kalkonbacon 50 g pinjenötter 3 msk basilika, hackad 3 msk bladpersilja, hackad 5 st skivor vitt bröd olivolja 3 dl äppelcider 1 st citron 1 st apelsin salt & peppar Tillbehör 1,5 kg små potatisar ½ dl olivolja 1 kg brysselkål 5 dl vispgrädde till sås
Fylld helstekt anka

Fylld helstekt anka

Lägg den fyllda ankan med bröstsidan ner i en ugnsform. Blanda vatten, salt och socker i en skål och rör tills det löst sig
Fylld helstekt fläskfilé

Fylld helstekt fläskfilé

Skär fläskfilén fri från hinnor och senor. Skär ett långt snitt längs med hela filén. Mosa osten och blanda med hackade soltorkade tomater
Fylld helstekt kyckling

Fylld helstekt kyckling

Tillaga kycklingen enligt anvisningarna på förpackningen. Skär ner paprikan och skockorna i mindre bitar och blanda med oliver, lök, citronskal, juice och olivolja
Helstekt kalkon á la Ingelsta

Helstekt kalkon á la Ingelsta

* Ugn 225 grader. **Ugn 175 grader. Dela citronen och stoppa ena halvan i ”halsgropen”. Stoppa fyllningen inuti kalkonen och bind ihop lårbenen
Helstekt oxfilé med italiensk potatiskaka, smörfrästa kantareller och krämig savoykål

Helstekt oxfilé med italiensk potatiskaka, smörfrästa kantareller och krämig savoykål

Helstekt oxfilé med italiensk potatiskaka, smörfrästa kantareller och krämig savoykålhuvudingredienser 4 port700 gram oxfilé, hel, färsk (eller fryst) Smörstekta kantareller 3 dl kantareller, gula, eller trattkantareller 1 msk smör 1 msk persilja, hackad salt och peppar Italiensk potatiskaka (räcker till 8 personer) 2,5 paket bacon, skivad eller Italiensk pancetta 5 st bakpotatis(ar), stora 1 msk maizena 200 gram parmesanost 2 msk basilika, färsk, finstrimlad 1 msk körvel, finstrimlad 1 tsk timjan salt och peppar Krämig savoykål 1 msk smör 4 dl savoykål, strimlad, eller grönkål 1 st Schalottenlök(ar) 0,5 dl vitt vin 1,5 dl grädde Rödvinssky 1 msk smör 0,5 st gul lök(ar) 1 st vitlöksklyfta(or) 2 dl rött vin 0,5 msk kalvfond 1 krm torkad timjan 1 st lagerblad 0,5 msk maizena 1 nypa(or) strösocker salt och peppar till garnering timjan gourmetsalt svartpeppar från kvarn 1