Satsade på en rubbing av citron, vitlök och rosmarin, som syns på bilden är det en liten "grön" rubbing på ytan av köttet vilket fungerar som smakbärare
Kryddig helstekt kyckling med ugnsbakad blomkål med citron/fetaost. Helstekt kyckling. Skölj av kycklingen, skär av skärtdelen (det är bara en fettbit som någon lärde mig att man skulle ta bort) pressa över citronsaften, salta och peppra runt hela kycklingen
Fyll skårorna med vitlök, citronskal och rosmarin. Klyfta citronerna och tomaterna. Skala och skiva vitlöken och riv skalet av 1 citron. Lägg i citron- och tomatklyftorna på slutet och låt steka med i 15 minuter. 2 st citron
Blanda olja, citronsaft, salt och peppar och pensla laxen med blandningen. 5 st citron. Lägg laxen med skinnsidan ner på en plåt med bakplåtspapper eller i en ugnsform