1,1 - 1,2 kg benfri karré2 msk kryddblandningsmör/olja eller ghi/olja till stekning1½ dl vatten1½ dl matgrädde1 dl vispgräddeca 1 dl silad steksky2 msk kalvfond1 msk svarvinbärssyltvalfri redningBind upp köttet med bommullssnöre till en jämn och fin form, så är det lättare att skära upp fina skivor sedan. 1,1 - 1,2 kg benfri karré
Förra veckan blev det fikonspäckad, helstekt fläskkarré för första gången i mitt kök. Jag blev lite inspirerad av mig själv så i måndags blev det helstekt igen men denna gång med torkade tranbär
Att vara nybörjare i köket och testa en helstekt karré är inga problem. Benfri fläskkarré i bit. Vi äter ofta denna helstekta karré med endast sallad eller kokta grönsaker
Egentligen ska det vara en helstekt spädgris, men oftast är det en rulle av fläskkött som fått smak av färska örter, fänkål och kanske lite pancetta eller salami