Pankobakad helgeflundra, med aioli, grön sparris och lite rädisor. Helgeflundran ska dubbelpaneras. Lägg sedan de panerade bitarna av helgeflundra på en plåt med bakplåtspapper
Hälleflundran (kallas även helgeflundra) som jag använder i det här receptet är den där gigantiska fisken från Atlanten som kan mäta upp till 4,5 meter och väga drygt 300 kilo
Helgeflundra är för mig förmodligen lammets motsvarighet – den bästa fisk man kan äta. Helgeflundra, likt tonfisk gör sig bäst innan den är helt genomstekt, tycker jag i varje fall
Den ena baserades på helgeflundra den andra på räkor. Idag var jag i Sydamerika. Peru närmare bestämt. Vi vet ju alla att Ceviche först uppfanns i Peru
lax eller helgeflundra. Lotusroten kokas mjuk under ett par timmar, skivas mycket tunt och friteras sedan i olja så den blir krispig och får en vackert gyllenbrun färg
För att väga upp för det förra lite metrosexuella inlägget med Helgeflundra och lök, upplagt som en annan botanisk trädgård, kommer här en köttgryta som skulle fått grabbarna på Fagerhult att framstå som okyssta sissies