Sesamfrön och ris är två viktiga ingredienser i maten under festivalen. Dessa sesamkakor är mycket nyttiga (järn- och proteinrika) med kombinationen av sesamfrön och gur (jaggery på engelska som är ett slags socker som utvinns från sockerrör och blandas ihop till en massa i blockform)
Efter förra helgens vattenläcka med efterföljande översväming i hela huset har vi nu fått leva i ett konstant dån från dessa fläktar sen i söndags morse, och även om jag vet att de gör nytta så har jag minst sagt varit trött på dem
Det är tydligt av alla kommentarer på tidigare inlägg att det finns många olika sätt att lyckas med hela korn i brödet, min melodi var hur som helst att koka kornen 20 minuter innan de låg i blöt över natten
Rör om hela tiden tills sockret löst upp sig. Jordnötsbräck med sesamfrön. Häll ut smeten på bakplåtspappersklädd plåt och strö över önskad mängd sesamfrön
Har du ingen kruskavel, jag har ingen, så kavla ut med vanlig kavel sen tog jag en sån muddler stöt och pressade med över hela degen, min har ett mönster så det blir super på degen