Blanda 1 dl socker med kanelen, citronskalet, citronjuicen, amaretto, majsstärkelse och 1/2 tsk salt i en skål och rör ned plommonskivorna. Tillsätt plommonröran och grädda det hela i ca 45 minuter tills skorpan är gyllenbrun. 1 liter skivade plommon
Nu i påsktider är det många som tycker det känns bra att äta lamm, även om det egentligen är bättre att äta lamm på hösten - då har de gått ute och betat hela sommaren istället för att ha levt hela sitt liv inomhus
Placera ut plommonhalvorna tätt, kant i kant över hela pannan. Traditionellt görs den med äpplen och smördeg i en gjutjärnspanna men denna gången har jag gjort den med plommon
En äkta clafoutis ska egentligen innehålla körsbär, helst hela med kärnor och allt. Byter man ut frukten, exempelvis som här mot plommon, blir den tekniskt sett en flaugnarde
Bryn fläskkarren i smöret, lägg upp steken på ett grillgaller med en ugnsplåt under alternativt bryner du på den i en gjutjärnsstekgryta och ställer in hela den i ugnen