En ny favorit bland kokböckerna är Jamie Olivers "Mat för hela året". 1½ kg fläskkarré utan ben1 msk smör4 sardellfiléerskalet av 1 citron3 kvistar rosmarin1 tsk mald muskotsalt och pepparolivolja1 hel vitlök2 dl vitt vin2 dl kycklingbuljongSätt ugnen på 200 grader
Skyn från kycklingen ska duttas ovanpå hela rätten och röd vinbärsgelé blir toppen till detta. Jomenvisst blev kycklingen saftig av att ligga i saltlake, skulle dock velat haft mer örter i laken, även vitlök
Sjud det hela tills det reducerat till hälften. Häll på vinet och låt det koka in nästan helt. Sänk värmen något och häll på den varma buljongen, cirka 1 deciliter i taget, rör hela tiden
4-6 port2 kg gös eller röding (hel fisk)Fyllning. Igår lagade jag denna rätt som jag hittade i kokboken "Stora kokboken - Hushållets uppslagsbok i alla matfrågor"Det var supergott men det var lite omständigt att laga, jag har därför skrivit om receptet något och hoppas att det blir lättare för er som vågar er på att laga denna fiskrätt
Den här gången la jag tunt skivade citronskivor på laxen innan den åkte in i ugnen och dels så ger de laxen en god citronsmak men framförallt är de jättegoda att äta efteråt (ja man kan äta hela skivan med skal och allt)
Om man helsteker kyckling och fyller den med örter & vitlök så får man saftigt kött och smakrik sky. Kycklingen är klar när vätskan som kommer ur kycklinglåret är helt klar (inte köttsaftsröd)
Vi helstekte en fläskfilé i ugnen, den fick puttra i en sås på grädde, lök och champinjoner och mot slutet av stektiden fyllde vi köttet med salami och cambozola