4 hela sjötungor eller annan plattfisk à ca 300 g Flingsalt Nymald svartpeppar 3 msk olivolja 2 msk färskpressad citronsaft 2 tsk finrivet citronskal Citronklyftor till servering
Som vi skrev redan i torsdagens inlägg så är det en hel del fisk som hamnar i våra magar, och tänk att det åter igen i dag serveras fisk här på bloggen
Hel fisk kan koka i sitt eget spad tillsammans med lite grönsaker. Sjötunga, lax, mindre piggvar och fiskfilé och skivor av fisk passar bra att pochera
Med vispgrädde och en hel del cognac i såsen blev det i alla fall i smaken en riktig festmåltid. Jag tog pangasiusfilé som vanligt eftersom jag tycker det är en god vardagsfisk, men skulle jag bjuda vänner på rätten skulle jag nog valt t ex sjötunga
Hel fisk kan koka i sitt eget spad tillsammans med lite grönsaker. Sjötunga, lax, mindre piggvar och fiskfilé och skivor av fisk passar bra att pochera
Förgratinera det spritsade potatismoset så det får lite färg, alltså inte helt färdigt. Ställ in det hela i ugnen under ständig uppsikt tills såsen och pommes duchessen får fin färg
Förgratinera det spritsade potatismoset så det får lite färg, alltså inte helt färdigt. Ställ in det hela i ugnen under ständig uppsikt tills såsen och pommes duchessen får fin färg