Hel råg rågbröd recept

Ett gott rågbröd med hela korn

Ett gott rågbröd med hela korn

Förutom rågkärnorna innehåller brödet ganska mycket surdeg, en hel del frön och lite sirap. Mitt bästa helkornsbröd

Mustigt rågbröd bakat på surdeg

Mustigt rågbröd bakat på surdeg är mycket nyttigt, kalori och fiberrikt. Här bakade jag mycket mustigt rågbröd med grovt rågmjöl, rågkross och massor med solroskärnor och linfrön
Danskt rågbröd

Danskt rågbröd

Jag brukar plasta in de innan de hunnit svalna helt och låta det mogna till dagen efter. Härligt mättande lite söt danskt rågbröd
Skållat rågbröd

Skållat rågbröd

Att hitta ett nyttigt och gott bröd som hela familjen gillar är inte alltid det lättaste men här har vi faktiskt lyckats
Danskt rågbröd

Danskt rågbröd

500 g vatten 300 g helråg 200 g solroskärnor 50 g linfrön 40 g salt. 500 g vatten 300 g mörk sirap 300 g grovt rågmjöl 300 g finmalt rågmjöl 300 g vetemjöl 60 g jäst hela fröblandningen, från dag 1
Rågscones (100% råg, vetefritt, vegan)

Rågscones (100% råg, vetefritt, vegan)

Det är anledningen till nästa allt rågbröd är uppblandat med vetemjöl – för att öka glutenhalten så att brödet ska få stora luftbubblor och hålla ihop
Skållat kaffebröd med råg

Skållat kaffebröd med råg

Helgens val denna gång blev ett grovt, skållat och långjäst bröd. Temat med kaffe fortsätter med ännu ett mustigt rågbröd
Johannes rågsurdegsbröd

Johannes rågsurdegsbröd

Det här surdegsreceptet går det att experimentera med en hel del. Det är ett oslagbart rågbröd med ett fuktigt inre och en härligt knaprig skorpa
Blandat glutenfritt och lite Paris

Blandat glutenfritt och lite Paris

Hur som helst, det har hunnits med några bakomgångar med glutenfritt bröd som blivit riktigt bra. Nästa projekt blev att baka ett riktigt redigt formbröd som liknade ett danskt rågbröd, utan att för den delen innehålla något råg alls
Saftig och enkel Filmjölkslimpa

Saftig och enkel Filmjölkslimpa

Genom att till största del göra glutenfria val och begränsa socker och istället fokusera på ”whole food” och att äta allsidigt med grunden i kyckling, fågel, fisk, ägg, grönsaker i alla färger, lite nötter, hellre frukt än socker etc så mår jag mitt bästa jag
Lars rallarhalva

Lars rallarhalva

Jag skulle ju ha bakat rågbröd med helarågkärnor i helgen, men rågkärnorna i min skållning var fortfarande hårda som stenar när det var dags att baka, så istället använde jag surdegen till ett annat rågprojekt som min kompis Lars efterfrågat
Surdegskurs i retromiljö

Surdegskurs i retromiljö

Ett vetesurdegsbröd, ett grovt rågbröd jäst och gräddat i form och ett vardagsbröd med äpple eller lingon som fick jäsa i korg innan det gräddades
Reuben Sandwich

Reuben Sandwich

Förrän nu, vill säga, eftersom vi gjorde en helvegetarisk variant för några veckor sedan. Egentligen ska det vara bröd med råg men det fanns inget bra i affären och vi hann inte baka så jag plockade fram vårt rostböd med kummin ur frysen och det blev väldigt gott till

Små partier på Systembolaget 6 April

Lite spritig smak, torkad frukt, rågbröd och bränt socker. En god rågöl om man är lagd åt det hållet. Spännande smak av IPA samt råg som ibland kolliderar
Den bortglömda supermaten

Den bortglömda supermaten

Rågbröd med hela korn är toppen för hälsan. Just fullkorn förtjänar verkligen benämningen supermat men verkar helt glömmas bort i sammanhanget