Lägg nötsteken i mitten av formen och tillsätt hela vitlöksklyftor. Lägg nötsteken i en skål och tillsätt olja, salt, peppar, honung, kalvfond och örtkryddor
Nötstek med kokt potatis och grönsaker. "Billigt" blev det också om man räknar enligt Viktväktarna som jag gör nu, endast 9 Pro Point för hela portionen
Nötstek med kokt potatis och grönsaker. 9 Propoint köttNötstek med potatis. ”Billigt” blev det också om man räknar enligt Viktväktarna som jag gör nu, endast 9 Pro Point för hela portionen
Jag ska vilken sekund som helst sätta mig i bilen och köra till jobbet. En nötstek som får koka i både öl och coca cola och som blir så mör att den nästan faller isär på tallriken
Mixa sedan allt till en fin smet, blanda sist ner den hela boveten. Nötstek. nötstek,. 2 dl gröna linser 1 dl rostade hasselnötter 2 dl valnötter 1 dl soltorkade tomater 3 vitlöksklyftor 7 stora champinjoner ½ purjolök ½ dl färsk rosmarin ½ dl färsk timjan 2 dl hel kokt bovete Röksås
1 stor burk hela champinjoner 3 vitlöksklyftor 1 paket bacon, jag tog 150g rökt sidfläsk 250g kryddig korv, ex Merguez 1 kg nötstek/fransyska, älggrytbitar hade jag 250g steklök 4 morötter 4 stänger stjälkselleri 4 dl porter. 1 stor burk hela champinjoner 3 vitlöksklyftor 1 paket bacon, jag tog 150g rökt sidfläsk 250g kryddig korv, ex Merguez 1 kg nötstek/fransyska, älggrytbitar hade jag 250g steklök 4 morötter 4 stänger stjälkselleri
I helgen har hela familjen varit samlad så mysigt. Vi har också försökt att laga matlådor som Julia vill ha med sig hem till Linköping så nu har köket stängt för helgen
Jag har två små kök, ett inne i stan och helgkök på landet. Mamma brukar vifta bort våra lovord och komplimanger när hon gör skink- eller nötstek och jag kan förstå varför även om hon är värd all uppskattning för den mat hon lagar
Marockansk köttgryta "tagine" med saffranscouscous (5 portioner)1 kg lammstek eller nötstek (jag använde "karjanlanpaisti" kött som är 50% nöt och 50% gris)(1 burk kikärter)1 burk hela tomater3 msk tomatpyré2 köttbuljongstärningar½ flaska rödvin½ l vatten2 lökar6 klyftor vitlöken rejäl bit riven ingefära3 morötter2 lagerblad150g kärnfria skurna dadlar(russin)korianderpistage eller pecannötterFör kryddblandingen. Önskar mig av julgubben en fin kamera till julklapp, med vilken jag kan fota lika snygga bilder som Chcochili , för detta ser ju helt uselt utSaffrancouscous (5 portioner)Lägg 5 ½ dl vatten och koka. 1 burk hela tomater
1 stor burk hela champinjoner. 1 kg nötstek/fransyska. 1. Hetta upp smör i en stor gryta. Lägg i champinjonerna och fräs dem ett par minuter tillsammans med en pressad vitlöksklyfta
Dillkött är en sån där riktig klassiker, och som så många andra sådana som förr kanske var vardagsmat så tycker jag att det känns mer som lite lyxig helgmat i dagens stressade samhälle
Minimal arbetsinsats i köket, lätt att göra, mycket mat och helt enkelt förbannat gott. Mamma brukar vifta bort våra lovord och komplimanger när hon gör skink- eller nötstek och jag kan förstå varför även om hon är värd all uppskattning för den mat hon lagar