Hel makrill recept

Makrill i ugn

Makrill i ugn

Men jag rensar och filear helst fisken själv eftersom jag tycker att de färdiga filéer som ligger i fiskdisken ofta ser lite tråkiga ut
Inkokt makrill med dillsås

Inkokt makrill med dillsås

Lägg på locket, och låt antingen fisken svalna helt, eller servera den ljummen. Det var egentligen flera månader sedan jag kom att tänka på inkokt makrill
Rökt makrill

Rökt makrill

helmakrill. Rökt makrill är bland det bästa jag vet på sommaren. Kram helmakrill. Här kommer min pappas goda recept på rökt makrill och det är så jag alltid äter den
Makrill med kryddtäcke

Makrill med kryddtäcke

Men för er som känner för ett nytt recept på makrill så kommer det här, helt och hållet efter fru Mårtenssons eget kreativa huvud

Makrill i ugn

Det är helt klart festligare med helmakrill, men när det inte finns att tillgå fungerar fileér fin-fint
Helstekt Makrill med Citronmarinerad Zucchinisallad

Helstekt Makrill med Citronmarinerad Zucchinisallad

Jag köpte riktigt fina, helamakrillar den här gången. Stekt Makrill till middag Metro, en stor butik som säljer främst till hotell och restauranger, har en mycket fin fiskdisk
Stekt makrill med gräddkokt spenat och ägghalvor

Stekt makrill med gräddkokt spenat och ägghalvor

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 2 st makrill , hela 1 st salt 0 odefinierad smör , till formen 2 st ägg 2 dl grädde 250 gram spenat 1 st muskot , riven 0 odefinierad svartpeppar Till servering 1 st citron(er) 1 st potatis(ar) , kokt, pressad 0 odefinierad ägg , halvor, kokta Köp receptet
Grillad makrill med potatis och äppelsallad

Grillad makrill med potatis och äppelsallad

Pensla makrillarna med soja och citronsaft. Servera de grillade makrillarna med potatissalladen. Grilla makrillarna på medelvärme cirka 10 minuter på varje sida. 4 makrillar (400-450 gram helmakrill per portion)
Stekt makrill med gräddkokt spenat och ägghalvor

Stekt makrill med gräddkokt spenat och ägghalvor

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 2 st makrill , hela 1 st salt 0 odefinierad smör , till formen 2 st ägg 2 dl grädde 250 gram spenat 1 st muskot , riven 0 odefinierad svartpeppar Till servering 1 st citron(er) 1 st potatis(ar) , kokt, pressad 0 odefinierad ägg , halvor, kokta Köp receptet
Inkokt makrill med senapskräm

Inkokt makrill med senapskräm

Servera makrillen med senapskräm. Vi kan i alla fall njuta av garnmakrillen som är som allra finast nu
Makrill med sällskap i ugnen

Makrill med sällskap i ugnen

Skär makrillen över ryggen i minst 4-6 bitar. 600 g hel rensad makrill. Sätt ugnen på 250 grader. Skär löken i klyftor och skala vitlöken