1 finhackad gul lök 1 paket saffran 1 msk smör 2 dl torrt vitt vin 3 dl vatten 3 dl grädde 2 fiskbuljongtärningar 400 g laxfilé 200 g broccoli eller blomkål 200 g skalade räkor 100 g frysta, tinade musslor salt 1 dl finhackad dill Stek lök. - Läs hela inlägget här 4 portioner. 1 paket saffran. 400 g laxfilé
Utgick från detta recept, men modifierade en hel del som vanligt. Lägg i laxen skuren i tärningar. Tillsätt saffran, vitt vin, riven vitlök, tomatpuré, krossade tomater, timjan, paprikapulver, lagerblad, cayennepeppar, hummerfond, fiskbuljongtärningar och vatten
Känns otroligt lyxigt med en soppa gjord helt från grunden. Fisksoppa med saffran. Soppan blev fantastisk god och aiolin gjorde sitt till det hela också
Tänk på att vätskan ska vara het hela tiden så att kokningen inte stannar upp. Lax. Håll den i botten hela tiden så minskar risken att aiolin blir lös och skär sig
Fisksoppa med saffran. Hacka och fräs chili, purjolök, paprika, vitlök, fänkål samt saffran i lite olja och smör, så att det blir genomskinligt men inte tar färg
(Skulle du råka ha saffran hemma, så smakar det givetvis gott i den här typen av anrättning. Jag valde att använda mig av generöst med lax, sej och räkor
) Vi har haft det riktigt bra, åkt runt hos nära och kära och ätit gott hela dagarna. Kokade en god fisksoppa med lax och saffran som jag tänkte tipsa om
Dag två tar vi fram laxfiléerna och låter dom tina upp. Dom sista Torskfiléerna från Norge togs ur frysen här om dagen och jag bestämde mig för att göra någonting lite ”lyxigt” av dem – en mustig fisksoppa med saffran