RECEPT – HELLAX med DILL, CITRON & SMÖR. ”Jo för jag har ju fått tag på en hel bit färsk lax”. Jag tycker laxen är absolut godast när man ugnsbakar den i foliepaket med e n o r m t mycket dill, lite citron, salt och smör
Till den kalla eller ljumna laxen som toppas med räkor och en parmesan- och citronvinägrett, serveras den kalla basilika- och spenatsåsen, smörslungade sockerärter, en krispig sallad och dillkokt nypotatis
Till den kalla eller ljumna laxen som toppas med räkor och en parmesan- och citronvinägrett, serveras den kalla basilika- och spenatsåsen, smörslungade sockerärter, en krispig sallad och dillkokt nypotatis
Senaste tiden har vi övergått från att köpa portionsbitar av lax till att köpa hem hel frusen lax och såga upp den i lagom bitar (sågningen står Håkan för helt på egen hand dock, vanan inne från sågning av kött som han har
Strö över finhackad dill och lägg på någon klick smör. Helt annan smak och så mycket fräschare. Jag serverade min lax med kokt potatis, broccoli och kall romsås
Blanda olivolja, citron, honung, dill, flingsalt och svartpeppar till en marinad. Vilka dagar vi har, helt otroliga solen skiner från en klarblå himmel varje dag
Lägg på citronskivor och dill. Salta och peppra laxen, hyvla smör över laxen. 1 hellaxsida. 1 knippe dill. Häll över 1 dl vitt vin över laxen. 1 dl hackad dill och gräslök. Sätt in en ugnstermometer i laxen på tjockaste delen och låt laxen gå till ca 48-50 grader då blir den saftig (ca 20-25 minuter). 1 hellaxsida. 1 knippe dill. Häll över 1 dl vitt vin över laxen. 1 dl hackad dill och gräslök