(Detta gör hela rätten. Klipp ner laxen i mindre bitar och rör runt. Droppa i några droppar citron. Värm (bryn) tills laxen förlorat sin starka färg och blivit ljusrosa
För att lyxa till det hela kan man strö över rostade hasselnötter eller mandel. Skiva citronen och lägg skivorna på laxen (spara ändarna till salladen)
Men jag låg faktiskt ute en hel del i solstolen och rättade. Sen på kvällen så grillade vi lax och åt det tillsammans med potatismos och kronärtskockskräm
Blanda olivolja, citron, honung, dill, flingsalt och svartpeppar till en marinad. Vilka dagar vi har, helt otroliga solen skiner från en klarblå himmel varje dag
Lägg på citronskivor och dill. Salta och peppra laxen, hyvla smör över laxen. 1 hellaxsida. 1–2 citroner. Häll över 1 dl vitt vin över laxen. Sätt in en ugnstermometer i laxen på tjockaste delen och låt laxen gå till ca 48-50 grader då blir den saftig (ca 20-25 minuter). 1 hellaxsida. 1–2 citroner salt, peppar. Häll över 1 dl vitt vin över laxen
RECEPT – HELLAX med DILL, CITRON & SMÖR. Jag tycker laxen är absolut godast när man ugnsbakar den i foliepaket med e n o r m t mycket dill, lite citron, salt och smör
Var noga med att röra hela tiden så att risotton inte bränner fast. Risotto m citron, persilja & pinjenötter och ugnstekt lax m ruccola, balsamicodressing, kalamataoliver & parmesan
på så sätt blev den bra - men det här med att hälla saften från en helcitron över. Eller så var det helt enklelt så att jag är van att äta varmrökt lax till potatis och romsås och det är såå mycket godare