Och inte är de så krångliga att tillaga som man kanske kan tro heller. Kronärtskocka. Jag kör elvispen på högsta hastighet, men har du ingen sådan eller vill trimma armarna lite extra så går det alldeles utmärkt att mosa ihop det hela med en gaffel
Det viktiga här att hålla koll att det hela tiden finns vatten annars bränns dem. Avlägsna smuts inuti kronärtskockan alltså de "skägg" som är i centern detta gör du genom att öppna den lätt med en sked och ta ut det
Jag är av den fasta övertygelsen att det stora i matkultur egentligen inte sitter i smaken, eller i själva råvaran (även om det kan låta lite konstigt för vissa – hela poängen med att ha kräftsskiva är ju att äta kräftor, eller
Men däremot hel har jag inte ätit sen jag var barn. Jag älskar inlagd kronärtskocka. Hörde radiokocken på Mix Megapol prata om det och blev sugen på att prova
Det här är ännu en hel italiensk middag. Kronärtskocka med olivolja och citron. Kanske lite fel årstid för kronärtskocka men hittar jag små mjälla så har jag svårt att låta bli
Blanda kronärtskocka, tofu, granatäppelkärnor och bovete på en tallrik och ät. Kronärtskockan köper jag redan rensad från sina yttre hårda skal i affären, så det hela tar cirka 5 minuter att laga
Eftersom att jag hade kikärtor, aubergine och kronärtskocka över sedan jag gjorde pizza förra helgen valde jag att använda dessa överskottsingredienser till att laga ett alternativ till den sallad jag i vanliga fall brukar göra
- Läs hela inlägget här 4 portioner. 4 portioner. Enkelt, men gott. 400 g färsk tagliatelle 1 zucchini 1 schalottenlök, finhacka 1 msk olivolja 300 g marinerade kronärtskockor, dela salt & peppar PISTAGE PESTO
I helgen ska jag prova göra marmeladen jag fått recept på av en vän. 1 hel gös – be att få den urtagen i affären om du inte fiskat själv 1 citron smör massor av hackad dill salt, vitpeppar Skölj. 1 hel gös