när jag gör gröt på helt råris i stället för risflingor, krossat eller helt bovete istället för boveteflingor och krossat eller helthavre istället för havregryn
Bred fyllningen över hela kakan. 3 dl havregryn. Rör samman alla ingredienser till en smidig deg, lägg den på bakplåtspapper i långpanna och platta ut den
16 st 5 dl fiberberikade havregryn 2 dl grovt rågmjöl 1 dl rågkross 1 dl hela linfrön 2 tsk salt 7 dl vatten eller mjölk 2 msk olja 50 g färsk jäst 8 dl vetemjöl Lägg till i inköpslistan
Jag ändrade receptet och så kom dessa till - mina morots -och havrebullar. 100 g havregryn + 2 dl vatten. 75 g havrekross. 60 g hela linfrön. Koka upp 2 dl vatten och häll över havregrynen. Sjud havrekrosset i ca 2 dl vatten i 5 minuter. Blanda havregrynsmassan med havrekrosset, jästen, fröna, och mjöl i kökassistent på låg hastighet ca 5 minuter. 100 g havregryn +. 75 g havrekross. 60 g hela linfrön
Tallriken står på helt underbart randig kökshanduk av ekologisk bomull från Fair Monkey. Blanda ihop alla torra ingredienser, inklusive den blötlagda havrekrossen
För vissa säger frågan inte så mycket men för andra som följer hälsobloggar och läser böcker om inflammation eller tarmflora och kost så finns en hel del frågetecken att räta ut