Så när jag igår stod vid fiskdisken och skulle planera helgens mat, låg tyvärr ingen Hjälmargös i disken men väl en hälleflundra och ropade till mig – gör något gott av mig
Sätt det hela i ugnen. 400-600 gram hälleflundra. 400-600 gram hälleflundra. En av favoritfiskarna med en rökig kantarellsås och fast fin sparrispotatis
Köttig hälleflundra blandas med grädde, kantareller och het potatis. 500-600 gram hälleflundrafilé. Sätt in i ugnen och kör det hela tills innertemperaturen på fisken är 60 grader. 500-600 gram hälleflundrafilé
600 gram hälleflundra. Lägg i fisken när vattnet kokar, sätt på lock och låt det hela stå på låg värme i 10-15 minuter (klar vid 60 grader innertemperatur). 600 gram hälleflundra
Fräs rötterna i olivolja tillsammans med persilja- och korianderhacket (jag ville inte köpa en hel kruka koriander för ett par blad så jag tog torkad istället och det blev gott det med)
Rör om och passa den hela tiden så att den inte kokar torrt. Hälleflundran tillagad i ugn under folie. Naturligtvis går det att använda vilken vit fisk som helst
Klipp bort gälarna eller skär bort huvudet på fisken om du köpt en hel fisk. Garnera med citronklyftor och servera piggvaren eller hälleflundran med önskade tillbehör
På sommaren har jag knappt en tanke på att göra soppa alls men nu på hösten och när vintern närmar sig så blir det plötsligt helt naturligt med soppa och jag funderar på olika recept att testa