Helahelgen har bestått av god matlagning. -P Idag blev det åter igen husman till söndagsmiddag men kanske inte den vanligaste rätten utan rostat fläsklägg
Dels så är hela familjen dunderförtjust i rätten, dels är det ett av mina mest lästa och klickade inlägg (hoppas ni testar/testat och också är lika förtjusta som vi)
1 helfläsklägg med bensalt och peppar. 1 tsk hel kummin. 1. Sätt ugnen på 120°C. Klappa in läggen med salt och peppar och lägg den på ett galler i en rymlig långpanna (för att få knaprigt skinn runtom)
hel. Rensa av köttet och skär i tuggvänliga bitar och ta tillvara på ca 4 dl av kokspadet och blanda ner i crème fraiche, lite paprikapulver, någon tsk cayennepeppar och Maggi med köttet och red av med maizena och smaka av, det ska smaka av hel kummin annars tillsätt lite till. Ca 1 kg rimmat fläsklägg eller hel karré
Lägg fläskläggen i en gryta tillsammans med äppelklyftor, lökbitar och lagerblad. När fläskläggen är kokt, lyft upp det i en ugnsform och pensla på rejält med bbq-sås
Ta en rejäl gryta och lägg ner fläskläggen, kryddning, morötter och lökar (dela dem i större bitar). Servera fläskläggen med moset, ett kryddsmör med persilja och lite sallad