Kleta in resten av röran över hela köttbiten, salta och peppra. Fläskkotletten som jag fick ifrån Bodalsgris blev tillagad i gjutjärnsgrytan efter ett recept som jag hittade hos Monica Ahlberg
Det var nämligen så att Håkan fick den smarta idén om att skära ut en helfläskkotlettrad för att fylla den och då hängde Anki genast på brainstorming-tåget
Detta gjorde jag medan jag väntade på den helstekta kotletten jag hade satt i ugnen. Så blev det en riktigt mör fläskkotlett med auberginesås och mycket persilja
Gör sedan snitt längs med hela köttet för att öppna upp det för marinaden. Gör sedan ordning marinaden i en plastpåse och lägg ner köttet i den, knyt ihop ordentligt och förvara i kylen under minst en timme gärna hela dagen
Bineros server har strulat en hel del också och då har sidan legat nere i omgångar och det har varit svårt att veta om det är ombyggnaden eller Bineros driftfel som varit boven
För 4-5 personer1-1,5 kg helfläskkotlett utan ben6-8 vitlöksklyftor med skal3-4 äggsalt och pepparPutsa köttet, alltså skär bort synliga senor och fett. 1-1,5 kg helfläskkotlett utan ben
Lägg i vitlöksklyftorna hela, men skalade, och häll över vitvinet. När jag satt och bläddrade i den del av Kitchen Diaires som avser sen vinter och tidig vår, snubblade jag över ett recept på fläskkotletter i senapssås som genast slog an en sträng hos mig
Gnugga in örtoljan över hela kotlettbiten och tryck in den i fickorna. Ta fram din fläskkotlett och en ugnsfast form, stick hål/fickor i kotlett med en vass kniv
I själva buljongen kan du slänga i lite av vad du har hemma – några hela pepparkorn, en klyftad lök, några morotsslantar… Denna gången blev det några hela vitlöksklyftor och rejält med timjan
En underbart saftig fläskkotlett med fin fettkappa från Gotland hittade jag i affären. Är otroligt svag för det amerikansk-italienska köket och fläskkotletter med italienska smaker fick jag ofta när jag bodde i New York