Det här har jag velat prova en längre tid – glutenfritt surdegsbröd gjord på helbovete. Det krävs ingen glutenfri surdegsgrund/surdegsstart eller särskilda ingredienser utan det här kan vem som helst ge sig på direkt
när jag gör gröt på helt råris i stället för risflingor, krossat eller heltbovete istället för boveteflingor och krossat eller helt havre istället för havregryn
Bovete säljs både som hela korn (frön), krossade flingor och som mjöl. 2 1/2 dl bovetemjöl. Ugn. 200. 1. Mal nötterna och blanda med de torra ingredienserna
Förra vintern levde jag på bovetegröt i princip. En riktig powergröt med bovete & quinoa. Nypon är rikt på c-vitamin och antioxidanter, quinoa är proteinrikt och innehåller mycket vitaminer & mineraler, psyllium är bra för tarmarna och bovete är rikt på b-vitamin bland annat
Häll bovete i en torr panna. Låt bovetet ta smak och häll sedan över i skål för att svalna. smaka inte på bovetet förrän det har svalnat - de blir jättevarma (alltså, jätte)
Men resultatet blev över förväntan, fullt av härliga smaker och känns lite nyttigare med linser och helbovete som tillbehör tillsammans med den underbara pumpapurén