Du kan ersätta det med russin, finskurna dadlar eller någon annan torkad frukt om du föredrar det. Havtorn kan jag ju nästan inte leva utan, det hjälper mig att få ordning på mina torra slemhinnor här och där, så det äter jag i någon form nästan varje dag
Jag mixar ingefära, granatäpple, havtorn, äpple, citron, jordgubbar, ananas, mango eller annan valfri frukt/bär tillsammans med lite kombuchadryck i min Nutri Ninja bullet del
Tillsätt havtorn och russin. russin. havtornsbär (pressade och torkade). Bred ut grynen på en plåt och rosta dem långsamt i ugn på 175° i cirka 15 minuter
Tillsätt övriga ingredienser Kör russin och vaniljpulver i matberedaren till en smet. Gulorangea hänger de från havtornsbusken som små miniminiapelsiner
Jag toppade min gröt med kravbanan, frysta och knappt tinade havtorn och lite honung, och hade den här gången alldeles vanlig men ohomogeniserad mjölk till
En skvätt Udo’s choice olja med gröna blad, banan och havtorn – mixa. Nötter, russin, en skvätt Udo’s Choice olja och raw kakao – eller carobpulver plus en nypa salt
Då var det släta bullar toppade med hackad mandel och Smörbullar fyllda med Havtornsylt. Havtorn och saffran var en spännande kombo, fast kanske egentligen att den kändes snyggare än den smakade
JORDÄRTSKOCKSOPPAmed räkor, kålrot och jordärtskocka vända i räkolja och dill fylld med getost, bakad pumpa och hjortronkvarg,RÖDBETA OCH MATKORNBOLLgarnerad med mylta och ärtskottSTRÖMMINGgräddfil- och senapsmarinerad med potatispuré, sallad på gurka, fänkål och äpple, raspad pepparrot, rårörda lingon och brynt smörRENSTEKspäck- och örtbakad med kantarellfylld rulle på vita rotfrukter, palsternacka, persiljerot, selleri och potatis rullad i nötgremolataVästerbottenostfras, messmörssås och picklad rödlökCHOKLADMOUSSEmed mörk choklad, varvad med havtorn och marinerade päron,valnötscrunch och lakritscrisp
Förra årets nyhet, Glögg med smak av havtorn, gjorde succé och blev mycket uppskattad. Den bygger på noga utvalt vin och extrakt framtagna från fikon och russin för extra fyllighet och karaktär, klassiskt kryddad med nejlika, kanel och ingefära
08 Vaknar och käkar havregrynsgröt (med havtorn, chiafrön och russin) till frukost och läser bok. ---. 08 Waking up, and eating oat porridge (with sallow thorn, chia seeds, and raisins) for breakfast and reading a book
havtorn. 1/2 dl russin. Blötlägg lergrytan i ca 30 minuter, längre tid om den är ny och oanvänd. Fyll kycklingen med frukten och bären, lägg den i lergrytan med bröstet uppåt
Några av mina favoriter är f-musli Gold Fruit , Glorious Premium och func* Supermusli havtorn. Musli var något man förknippade med hälsokost och när man åt kändes det mest som att sitta och tugga torra havregryn (som dessutom ofta hade en viss bismak av kartong) och där den enda förnimmelsen av de utlovade torkade frukterna var ett segt russin eller (ännu värre) en flisa torkad banan
Vi tog russin, pumpafrön och linfrön den här gången. 0,5 dl havtorn (inte helt lätt att få tag i, vi plockade egna i somras. 0,5 dl havtorn (inte helt lätt att få tag i, vi plockade egna i somras