Havtorn och citronverbena. Skala och skär morötterna i centimeterstora tärningar. Häll på grädde, koka upp och låt puttra tills du tycker morötterna är lagom mjuka, rör om då och då
Lägg i havtorn, morotsrivet, citronsaft och socker i en tjockbottnad gryta. 11-2 morötter (200 g). 1200 g havtorn. 11 citron, saftenKoka upp havtornen och vatten och sjud tills bären sjunkit ihop
Den orangegula färgen i både morötter, pumpa och havtorn signalerar att det finns massor av finfina karotenoider i kakan som sedan kan omvandlas till A-vitamin i kroppen
Pappa gav mej en bit älgstek och så spann jag vidare på det temat med sikrom, kallrökt lax, pepparrot, rotfrukter, västerbottensost, rödbetor, havtorn, hallon och choklad och en Nordisk buffé var född
Däremot mumsar jag mer än gärna i mig allt i matväg som lyser orange, pumpa, sötpotatis, nypon, morötter, persikor, aprikoser, mango, havtorn, apelsiner, paprika - både för att det är gott och för att det signalerar att här finns det knökafullt med nyttigheter som kroppen mår bra av
Slängde också i lite havtorn och nyponpulver för att boosta med lite extra nyttigheter och kryddade med lite kaffe, kanel, kardemumma samt gurkmeja för lite fin färg