Hallon, blåbär, björnbär, havtorn och gojibär. både gott och nyttigt tillsammans med Kesellan. gärna med en klick Kesella (1 %) med lite vaniljpulver i och toppa med bär, mums
Pappa gav mej en bit älgstek och så spann jag vidare på det temat med sikrom, kallrökt lax, pepparrot, rotfrukter, västerbottensost, rödbetor, havtorn, hallon och choklad och en Nordisk buffé var född
Havtornen går utmärk att byta ut mot exempelvis hjortron, blåbär eller hallon. Jag använde en färdig havtornssylt/-marmelad, vilket var väldigt smidigt
av havtornen, spara resten till garnering. Ringla över drygt ½ dl av havtornssåsen. Vispa färskost, kesella, socker, ½ tsk salt, vaniljsocker och 2 msk maizena slätt med elvisp. Rårör resten av havtornen med ca 2 msk socker. 1 pkt havtorn ( frysta ca 225g). 2½ dl kesella