Toppa med vispad grädde och hjortronsylt. Blanda sedan i 1 msk hjortronlikör och 1 dl vispad grädde. Lägg havtorn i en skål och strö på en gnutta rörsocker och 1 msk hjortronlikör och flambera bären snabbt. 1 msk hjortronlikör
Vi har ju så fantastiskt fina lingon, tranbär, nypon, blåbär, hallon, jordgubbar, aronia, slånbär, körsbär, havtorn, hjortron, krusbär, kråkbär och rönnbär att fylla förråden med varje sommar/höst
Hallon, havtorn, björnbär, vinbär, jordgubbar eller hjortron ger också en god syra. I fruktsalladen på bilden högst upp i inlägget har jag blandat tärnad avokado, kiwi, havtorn och cashewnötter
Havtornsgelé. Tillsätt ca 2 dl vatten till havtornsbären, låt koka så att man kan sila av saften. Rör samman solmogna hjortron med ca 1 dl florsocker och servera dessa som tillbehör. 2 dl havtorn. 3 dl hjortron