Havtorn äppelmust recept

Geléremmar

Geléremmar

Orangea fruktremmar3 dl äppelmust 225 g frysta havtorn 1 dl glykossirap 4 dl strösocker 0,5 tsk vinsyra (eller citronsyra) 20 gelatinblad ca 5 dl strösocker (till topping)
Havtornstrocadero

Havtornstrocadero

Tillsätt äppelmust och vatten, var försiktig då det sprätter av värmen från sockret. Tillsätt resten av sockret, havtorn och citronsyra

Havtornsglögg med aronia

Koka upp tillsammans med äppelmust i en kastrull. 7½ dl äppelmust, osötad. 1 dl råsaft av havtorn. Mortla kryddorna grovt

Havtornskräm

1 dl råsaft av havtorn. 3 dl äppelmust, osötad. Koka upp alla ingredienser förutom potatismjölet i en kastrull

Glöggtest 2015

Saturnus Havtorn. en äppelmust där man får med en liten påse glöggkryddor som ska koka med musten innan den serveras

Havtornstrocadero

Tillsätt äppelmust och vatten, var försiktig då det sprätter av värmen från sockret. Tillsätt resten av sockret, havtorn och citronsyra