Havssalt i kolasås på kladdkaka. En vanlig, lättbakat kladdkaka kan man ibland lyxa till lite extra. Tex hyvlad nougat på den varma kakan, smält blockchoklad och nonstop eller smält vit choklad som ringlas över kakan och dekoreras med vackert strössel
När valet kommer till vanligt bordssalt eller oraffinerat havssalt känns det naturligt för oss att välja det oraffinerade havssaltet på grund av att det är i sin ursprungliga form och inte har blivit behandlat eller fått några tillsatser
Sedan tycker jag själv att det blir väldigt gott att toppa kexen med riven ost (fan som jag är av tyska käse-kürbiskern knäckebröd) så vill man kan man välja någon god ost och göra så, dock finns det en risk att det blir för salt om man utöver ost tidigare strött över havssalt
Kakor med chokladbitar och havssalt – småkakor med tre sorters socker, vitt socker, farinsocker och vaniljsocker, med bitar av mellanmörk choklad sprinklade med havssalt
Knapriga havrekakor med vit choklad och havssalt, ca 25 st. 1/2 tsk havssalt. Platta till bollarna något och strö över lite havssalt (endast 1-2 saltkristaller per kaka) på varje kaka. 1/2 tsk havssalt
Värm sedan lite yoghurt, pensla brödet med denna och strö över diverse gröna kryddor du tycker om, jag använde oregano och timjan, och slutligen strör du över lite grovkornigt havssalt som pricken över i
salt i flagor, svart havssalt, pistagenötter, pumpakärnor, sesamfrön, chiliflakes eller kryddor. Hyvla eller skär mandelmassan i tunna flagor, pensla med ägg och strö valfritt strössel på