)1 st kålrot (ca 400g)2 st morötter 3 stjälkar selleri 500 g kål 1 stor lök3 klyftor vitlök 400-500 g fisk (använde havslax)0,5 g saffran 1 dl hackad dill 2 dl grädde saften av en citron salt 3 msk smör(1,5 dl vitvin ifall du inte gör buljongen själv och du inte har överbliven vitvinsås)(1 dl vitvinssås) Buljong
absurda tanken att köpa en Färsk Norsk Havslax hemma i den. Stekt lax med vårprimörer. och en dillsås. Första maj närmar sig med stormsteg och laxen den stiger som
och äkta råvarorna kan åstadkomma, visst är den egna lokala bondens kalvdans betydligt bättre och inte minst lika god, -om inte godare också än den långväga resta Italienska Pannacottan-, och visst är den lokalt fångade siken, rökt eller gravad i din omedelbara närhet, tusen gånger bättre än den importerade "färska Norska Havslaxen" du kan köpa i din närbutik
600 g filé av havslax. Lägg filén i en ugnsform med skinnsidan nedåt. Gnid fiskens yta med salt. Blanda citronpeppar och hackad dill med créme fraichen