De här havretekakorna/bullarna har jag bakat åtskilliga gånger vid det här laget. Första gången kom de till när delar av familjen övernattat och det blivit lite fel i frukostgrötsberäkningen
Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen och rör tills den lösts upp. Klicka i rumstempererat smör och tillsätt sirap, salt, havregryn, rågsikt och det mesta av vetemjölet
Havretekakor, 20 st5 dl mjölk2 dl fiberhavregryn50 g jäst100 g smör, rumsvarmt2 msk honung/sirap1 äggula1 tsk salt660 g / 11 dl vetemjöl specialBlanda havregryn och mjölk i en kastrull. Havretekakor, 20 st
Efter att ha kommit hem från jobbet, druckit en mugg kaffe, kollat mail och sådant som stressar ner efter en arbetsdag, satte jag en deg till havretekakor
Koka upp vattnet. Lägg havregrynen i degbunken och slå det kokande vattnet över. Klicka i margarinet. Rör om och låt svalna i rumstemperatur till ca 37 grader
Havretekakor med linfrö 3 dl mjölk1 dl linfrö1½ dl havregrynKokas ihop till en gröt. Bakar ganska ofta tekakor av olika sorter, tycker det är enkelt och det går rätt fort