Dessa medsylt är inget undantag. Men snart borde även tröttheten ge med sig, tycker jag. sylt. Blanda samman de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten tillsammans med vatten
Ett annat alternativ är hackad, syltad ingefära, eller hackad mörk choklad (ev smaksatt). Jag brukar bidra med fyra olika sorters kakor, mormors chokladsnitt, jordnötsbollar, italienska mandelkakor och de här havrekakorna
Gör en fördjupning i varje boll och lägg i en klick sylt. 1Hallonsylt eller annan sylt. 16 dl havregryn 2 dl mjöl 2 dl socker 1 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 150 g smör Hallonsylt eller annan syltBlanda ihop de torra ingredienserna och arbeta in smöret
Här har jag använt karamelliserad mjölk, men ta nutella, sylt eller lemoncurd om du föredrar det. Servera som dom är eller varför inte med en kula vaniljglass
Häll upp på burk ELLER ät direkt med vaniljglass och krossade havrekakor. Rundade av helgen med lite "saftande och syltande" En omgång jordgubbs- och rabarbersylt och även lite till rabarbermarmelad fixades
Blanda den färdiga glassen medhavrekakor och jordgubbsrippel och lägg i en bunke. Havrekakor och jordgubbsrippel görs under tiden glassmeten svalnar i kylen över natten
Blanda frukten medsyltatd ingefära och spad. Varva frukten med yoghurt och grovkrossade kakor i glas. 1 msk hackad syltatd ingefära. 4 krossade havrekakor
Tryck ut hälften av smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Smält smöret, hacka chokalden grovt och rör ner alla ingredienser utom sylten i en bunke