Blanda med vaniljsocker och strösocker i en bunke. Låt svalna och avnjut med ett kallt glas mjölk. Rulla 40 bollar av degen och placera på en plåt med bakplåtspapper. 150 g ljus blockchoklad
ca 20 st3 dl havregryn2 dl mjöl1,5 dl socker1 tsk bikarbonat150 g rumsvarmt smör1 ljus blockchoklad att doppa dem iBlanda ihop alla ingredienser och forma till bollar. 1 ljus blockchoklad
4 dl vetemjöl 6 ½ dl havregryn 145 g smör eller margarin, rumstempererat 1 dl råsocker 1 dl socker 2 tsk bakpulver ½Â tsk salt 2 msk ljus sirap 85 gram russin, hackade 85 gram torkade tranbär, hackade ½Â dl vatten Blanda mjöl, bakpulver, smör, socker, havregryn och salt så att konsistensen blir ungefär som brödsmulor. a 1 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakpapper på. 2 msk ljus sirap
Här kan man iallafall inte säga att man inte har tid att baka för dom här tar verkligen ingen tid alls att göra, det är billigt med ingredienser man ofta har hemma och det är fruktansvärt gott
Dela Dumle bitarna på mitten och tryck ner dem i degen med jämna mellanrum. 75 dl ljus sirap. Klä en form som är ca 20*30 cm eller liknande med bakplåtspapper. 75 dl ljus sirap
Bäriga havrekakor - stora maffiga härligt sega havrekakormed saftiga torkade tranbär och blåbär. På påsarna finns det recept hur man bakar själv och med tillgång till ugn ute på landet blev jag sugen att prova