Havrekakor med cayennepeppar recept

Havrekakor med cayennepeppar och mörk choklad

Havrekakor med cayennepeppar och mörk choklad

150 g smör 3 dl havregryn 1,5 dl vetemjöl 1 dl strösocker 1 dl mörkt muscovadosocker 1 tsk bikarbonat 2 krm cayennepeppar 0,5 msk malen kanel 1 krm salt 50 g mörk choklad, grovhackad
GOD JUL! + Två enkla havrekakor

GOD JUL! + Två enkla havrekakor

Hur som helst, testa gärna att tillsätta en liten, liten nypa cayennepeppar till kakorna med chokladsmak eftersom cayenne kompletterar kakaon på ett helt fantastiskt sätt
Havrekakor med sting!

Havrekakor med sting!

Bidraget från oss i år blev dessa, ganska heta, havrekakorna. Det började med regn och slutade med strålande sol

Havrekakor med chokladsmak

liten nypa cayennepeppar. Forma till små bollar och lägg sedan bollarna på ett uppläggningsfat och platta till dem med en gaffel

Havrekakor med cayennepeppar

Platta till bollarna försiktigt med en gaffel. Gör cirka 30 små kulor av smeten och lägg ut glest på plåtar klädda med bakplåtspapper. 2 krm cayennepeppar

Havrekakor med blåmögelost

Klä två ugnsplåtar med bakplåtspapper. Blanda resterande havregryn med övriga torra ingredienser i en bunke