Havregrynsgröt. Linfrön/Solroskärnor/Pumpakärnor/Sesamfrön. Bröd Havregrynsgröt. Rester av havregrynsgröt (3-5dl). När degen känns/ser färdig ut (smidig, släpper från bunkens kant men kan vara något kladdigare än en vanlig vetedeg) tillsätter jag ca 50 g rumsvarmt smör och ett par dl frön (oftast linfrön och solroskärnor)
Konsistensen blir perfekt och dessutom mättar gröten mycket bättre än vanlig havregrynsgröt. Konsistensen blir perfekt och dessutom mättar gröten mycket bättre än vanlig havregrynsgröt
I receptet går givetvis bra att bara att byta ut sesamfrön och kokos mot mer solroskärnor och linfrön om du tycker det är mer praktiskt och ekonomiskt med bara tre ingredienser
Godaste havregrynsgröten. 1 msk solroskärnor. 1 msk solroskärnor. Hur kokar du din gröt. Vill du ha den tjock - nästan stabbig - eller mer lös och flytande
) Om du äter havregrynsgröt flera dagar i veckan, lägg havregrynen i blöt kvällen innan tillsammans med innehållet från en probiotikakapsel så hinner de fermenteras under natten