Som barn åt jag ett par gånger havregrynsgröt och avskydde de träiga grynen som inte alls var lika lena i konsistensen som risgrynsgröt eller mannagrynsgröt
Ida, mellantösen, äter havregrynsgröt i stort sett till varje frukost och det är väl inte utan, att hon nu söker andra vägar och smaker för att få variation
Den här varianten av havregrynsgröt åt jag på en restaurang i Sydney. Banangröt med farinsocker och sojamjölk, ricottapannkakor med lönnsirap och ett nybakat bröd
Vanlig havregrynsgröt är alldeles utmärkt - i synnerhet om man väljer de lite grövre, ekologiska havreflingorna - men det är ju inte alla som tål havre
Havregrynsgröt med banan och krossat linfrö, müsli med nötter eller fruktsallad med dinkel. Komplettera med sojamjölk, yoghurt eller färsk pressad juice
Idag gjorde jag och Max en kalasfrukost med nybakade scones och havregrynsgröt. Idag gjorde jag och Max en kalasfrukost med nybakade scones och havregrynsgröt
Den bestod alltid av havregrynsgröt, fruktkompott, yoghurt, sojamjölk, vanlig mjölk, färsk frukt, solrosfrön, linfrön, russin, knäckebröd, mörkt bröd, smör (vegan och bregott) jordnötssmör, tahini, hallonsylt, gurka och tomat
Jag är väldigt förtjust i havregrynsgröt, men tänkte att det vore kul att prova lite olika sorter. Servera med mjölk/sojamjölk/solhavre/låglaktosmjölk och en sylt eller bär som du tror passar fint till