Lägg i en kastrull med havregrynen och låt koka upp som en havregrynsgröt under omrörning. ( prova ha i saker ni tycker om här, ingefära, chili, rökt paprika, aivar, hackade nötter - you name it )
Ni som har följt mig ett tag har kanske läst att jag ÄLSKAR gröt, framförallt havregrynsgröt, och gillar att variera den så det inte bara blir den vanliga kanel- och äppleversionen
Havregrynsgröt med banan och krossat linfrö, müsli med nötter eller fruktsallad med dinkel. Böngryta med sås av tomat, lök och vitlök kompletterad med en grönsallad eller ugnsrostade grönsaker som selleri, morötter, paprika och lök
Varje söndag till lunch äter vi havregrynsgröt. Jag bytte frukostyoghurten mot havregrynsgröt och sparar inte bara pengar utan står mig hela förmiddagen
Havregrynsgröt med kanel och kardemumma toppad med osötad äppelmos och äpple. Svampomelett med en rejäl sallad på exempelvis avokado, bladspenat, broccoli, paprika, tomat och gurka
Ibland kan jag variera med lite havregrynsgröt men den tycker jag inte mättar lika bra. En klassisk frukost för mig är en Rågsmörgås med lite philadelphiaost (istället för margarin/smör) tillsammans med skinka och paprika eller gurkskivor
Men nu är det hög tid för en period av havregrynsgröt… Något jag har tänkt på den här veckan är faktiskt hur stor skillnad på smaken det är när man gör gröten i mikron eller på spisen
Jag älskar att variera min frukost, kaffet är ett måste och sen brukar jag välja mellan dansktrågbröd med god skinka och paprika, havregrynsgröt, smoothies och annat smått och gott
(Har fått dille på havregrynsgröt igen, perfekt med klippta aprikoser i och massa frön. Lax, matlagningsgrädde, creme fraiche, fiskbuljong, salt, citronpeppar, röd paprika, broccoli