Häll havregryn, linfrön, salt och kanel i en gryta tillsammans med vattnet. Idag tänkte jag börja med att bjuda er på frukost, och då blir det en av mina favoriter - havregrynsgröt
Lägg upp i en skål och toppa med resten av bananen och annat spännande du hittar i skafferiet/kylen, exempelvis pumpafrön, solrosfrön, krossade linfrön, chiafrön, hampafrön, valnötter, gojibär eller riven kokos
Man tillagar inte havren alls i det här receptet utan grynen löser upp sig och gottar till sig över natten i kylen tillsammans med valfri vegetabilisk mjölk (jag använde mandelmjölk) och smaksättning
Vanlig havregrynsgröt är alldeles utmärkt - i synnerhet om man väljer de lite grövre, ekologiska havreflingorna - men det är ju inte alla som tål havre
Hon nämnde för mig att hon var nyfiken på att testa Pauluns Supergröt med bär. Ida, mellantösen, äter havregrynsgröt i stort sett till varje frukost och det är väl inte utan, att hon nu söker andra vägar och smaker för att få variation
½ dl linfrön. Min linfrö- och havregrynsgröt var smaksatt med lucuma och macapulver, och toppad med karamellkvarg, ekologiska cocoa nibs, torkad aprikos och, som grädde på moset, lite solrosfrösmör med flingsalt
Man kan säga att det är ett slags kall havregrynspudding – eller en extra krämig havregrynsgröt som man inte kokar utan låter tillreda sig själv i kylskåpet över natten